Novice

Ostanite obveščeni

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2024

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2024

Objavljeno 19.06.2024


Danes zjutraj je revija Decanter objavila rezultate ocenjevanja Decanter World Wine Awards (DWWA).

Slovenski vinarji se na ocenjevanje tradicionalno zelo dobro odzovejo in nanj pošljejo lepo število vzorcev.

Letos je medalje prejelo kar 223 slovenskih vin!

Celoten seznam si lahko ogledate v nadaljevanju.

202. srečanje Belvina - Čudoviti svet malvazij

Novice

202. srečanje Belvina - Čudoviti svet malvazij

Objavljeno 26.09.2023


Na 202. srečanju Belvina smo se lotili zelo aktualne teme – sorte istrska malvazija. Trenutno je zelo priljubljena in je ena redkih sort, katerih površine v Sloveniji naraščajo.

Srečanje se je prvič odvijalo v kavarni Sputnik, to je naš sedmi gostitelj odkar smo pričeli pred 23 leti.

Malvazija je prikladna tema za konec poletja, po drugi strani pa doživlja pravi preporod, tudi pri nas. Glede na to, da je večina istrske malvazije posajene na hrvaški strani Istre, smo v goste povabili g. Ivana Marića, direktorja Vinistre, ki pod sabo združuje 120 vinarjev na okrog 3200 ha površin. S seboj je prinesel štiri reprezentančne istrske malvazije iz Hrvaške. Slovenske sem si drznil izbrati sam.

201. srečanje Belvina - Decanterjevi nagrajenci 2023

Novice

201. srečanje Belvina - Decanterjevi nagrajenci 2023

Objavljeno 27.06.2023


Prejšnji teden smo na 201. srečanju doživeli prvi stik z vini, ki so si nadela letošnje Decanterjeve medalje.

Več o vinih, ki smo jih pokusili si preberite v nadaljevanju.

Bil je večer odličnih vin, med njimi je bilo tudi par presežkov. Na srečanjih Belvina se ponovno vidimo jeseni. Do takrat pa si omislite čim več dobrih vin.

Prva priložnost bo že 4. julija na 9. mednarodnem Salonu Decanterjevih nagrajencev, kjer bo na voljo tudi nekaj odličnih vin izven Slovenije.

Tudi takšnih z zlato medaljo.

Vljudno vabljeni!   

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Objavljeno 07.06.2023


Nestrpno smo pričakovali rezultate že 20. svetovno najpomembnejšega vinskega ocenjevanja, londonskega Decanter World Wine Awards.

200. srečanje Belvina

Novice

200. srečanje Belvina

Objavljeno 01.06.2023


Pričeli smo januarja 1999. Brez velike ideje, kam nas bo to pripeljalo. Gojili smo veliko strast do vina, videli smo, kako stvarem strežejo v tujin in vedeli smo, da obstaja v Sloveniji veliko ljubiteljev, ki so lačni znanja o vinu. Orali smo ledino. Takrat ni bilo vinskih klubov, vinskih večerij, dostop do informacij o vinu je bil za splošno publiko in ljubitelje prej kot ne zaprt. Mi smo ta prostor odprli.

To so bili nekoliko drugačni časi. Do spleta smo dostopali preko počasnih modemskih povezav, informacije smo večinoma zbirali na terenu  in v knjigah. 

Bilo je leto, ko je v Beli hiši domoval Bill Clinton, Britney Spears se je prvič pojavila na lestvicah, leto pa sta zaznamovala Santanin album Supernatural ter Stingov Brand New Day.

Pametni telefoni? Se šalite? Izkušnja v živo je bila, in še vedno je, neprecenljiva.

199. srečanje Belvina - Čile

Novice

199. srečanje Belvina - Čile

Objavljeno 17.04.2023


V tretjem tednu aprila 2023 se je preko 65 ljubiteljev vina, med njimi tudi lepo število sopotnikov na naši novembrski vinsko-kulinarični turi po Čilu in Argentini, zbralo na 199. srečanju Belvina. Tema: Čile.

Med 13 vini, ki smo jih poskusili je bila večina iz manj znanih regij, nekatera celo iz povsem novih. Nekaj vin pa je predstavljalo železno klasiko Čila, klasiko s katero že dobrih 30 letih, tja od 90. naprej osvajajo vinoljube po vsem svetu - predvsem z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo.

Čile pridela ogromne količine dokaj poceni vin, obenem pa se ponaša z nekaterimi »ikonami«, ki hitro presežejo 80 € in še več. V cenovnem rangu 20 €  - 50 € ni prav veliko vin, kako tudi ni veliko vinarjev, katerih posestva so majhna, »družinska«, tja do 70 hektarjev. A večina vin tega večer je prišla iz kleti manjših vinarjev.

198. srečanje Belvina - šipon vs. rebula

Novice

198. srečanje Belvina - šipon vs. rebula

Objavljeno 03.03.2023


Na 198. srečanju Belvina smo poskusili 15 šiponovo in rebul.

Skozi pokušino se je izkazal minimalističen profil obeh sort, ki je pri šiponu nekoliko bolj saden, pri rebuli pa najdemo odtenek suhih začimb ter kanček simpatične grenkobe.

Najlažje ju je ločiti po vsebnosti kisline, ki je pri šiponu tipično višja. Če je prisoten kanček ostanka sladkorja, tudi vemo, kje smo. Alkoholne stopnje so pri obeh sortah zmerne, nikoli visoke, rezultat pa je pogosto izjemna pitnost.

194. srečanje Belvina - Večer z vini Gruzije in Armenije

Novice

194. srečanje Belvina - Večer z vini Gruzije in Armenije

Objavljeno 30.09.2022


V četrtek 20. septembra smo izpeljali 194. srečanje Belvina. Dobili smo se v gruzinski gostilni Zlato runo, ki jo vodi gruzinska družina Nozadze. Ideja je bila predstaviti tipična vina in tipične sorte iz obeh držav, ki veljata za zibelko vinogradništva ter jih pospremiti s klasičnimi gruzinskimi jedmi.

Večerja z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu

Novice

Večerja z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu

Objavljeno 28.06.2022


Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards (DWWA) vsako leto vnesejo nekaj nemira na slovensko vinsko sceno. Kdo so dobitniki, katera vina so izstopala? Povrhu ocenjevanje vedno znova izpostavi nova imena, bodoče zvezde.

Smetano nagrajenih vin smo ob spremljavi jedi chefa Petra Kovača in njegove ekipe iz Maxima poskusili na večerji 23. junija 2022.

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Objavljeno 07.06.2022


V Londonu je revija Decanter danes objavila rezultate ocenjevanja Decanter World Wine Awards. DWWA je največje ocenjevanje vin na svetu, obenem velja tudi za najpomembnejše. Slovenski vinarji in slovenska vina se na DWWA tradicionalna dobro izkažejo. Šipon in rebula sta najbolj nagrajeni slovenski sorti, bela vina tipično odnesejo več medalj, a zadnje čase tudi rdeča niso od muh.

Letos so se naša vina odrezala tako:

 • 1 platinasta
 • 7 zlatih
 • 70 srebrnih
 • 118 bronastih medalj.

Čestitamo!

Ob tej priložnosti najavljamo 8. mednarodni Salon Decanterjevih nagrajencev, ki se bo odvijal, 5.7. v hotelu Slon v Ljubljani.  Dobrodošli!

Pridite in poskusite nekatera izmed najboljši vin v regiji! Na pokušini bodo le z Decanterjevimi medaljami nagrajena vina.

 

V nadaljevanju si lahko ogledate celoten seznam nagrajencev iz Slovenije.

192. srečanje Belvina - Nebo (Dolenjec, ki v Brdih šteje grozdje)

Novice

192. srečanje Belvina - Nebo (Dolenjec, ki v Brdih šteje grozdje)

Objavljeno 02.06.2022


Kaj vse mora zgoditi, da tehnični človek, inženir, postane vinar? Preobrazba ni tako zapletena, kot je videti na prvi pogled. Odgovor je pravzaprav preprost: rad moraš imeti zemljo. Prav tako pomaga, če se obdaš z vinskimi ljubitelji in vsrkaš njihovo znanje. To je zgodba o  Mihi Berusu, Dolenjcu, ki ga je ljubezen vodila v Sežano. Tam je začel kupovati grozdje in pridelovati vino. Nato je odprl zagonsko podjetje za pomoč vinarjem in vinogradnikom ter ne nazadnje kupil 17-hektarsko posest na najbolj zahodnem delu Goriških brd, ki jo danes poznamo pod imenom Nebo. To je najbolj zahodna vinska klet v Sloveniji, ki se ji bodo v prihodnosti pridružili še restavracija in prenočišča.

To je bilo 192. srečanje Vinskega kluba Belvin z naslovom Posestvo Nebo.

191. srečanje Belvina – Vina Gašper in Gašper Čarman

Novice

191. srečanje Belvina – Vina Gašper in Gašper Čarman

Objavljeno 29.04.2022


Skozi vinski svet in razburkanost samostojne poti v njem nas je tokrat popeljal dvakratni someljejski prvak Slovenije Gašper Čarman, pripadnik tretje generacije družinske gostilne Pri Danilu, lastnik podjetja eVino, in ponosni imetnik številnih Decanterjevih medalj. S svojo širino in vinskim znanjem potrošnike že od leta 2013 razvaja s svojo blagovno znamko Gašper. Pod njo na leto napolni dobrih 150.000 steklenic, kar je za slovenske razmere prava redkost. Med 35 in 40 odstotkov tega roma v tujino.

Kako mu to uspeva?
Med drugim ceni danosti svoje države. Goriška brda so po njegovih besedah ena najboljših regij na svetu: 30 kilometrov jih loči do morja in 40 kilometrov do Alp, imajo dnevni mediteranski vpliv in vpliv nočnega hladnega zraka. Raznolike lege prinašajo možnost odličnih ekspozicij in drenaže, svoje v enačbo prispeva še briška prst opoka.

S svojo linijo je začel predvsem zaradi izziva, saj se »rad vrže v brzice«. Na začetku je bilo težko, saj nima lastnih vinogradov, a je kljub svojim razmislekom izven okvirjev naposled našel skupni jezik s kletjo Brda. Od trte do kozarca je treba sprejeti tisoč različnih odločitev in vse te peljejo v stil, ki se pojavi v kozarcu. A izziv je to svojo vizijo prodati – tu pa se pojavijo brzice.

To je bilo 191. srečanje Vinskega kluba Belvin z naslovom Vina Gašper in Gašper Čarman.

190. srečanje Belvina - SVL ali Slovenska velika lega

Novice

190. srečanje Belvina - SVL ali Slovenska velika lega

Objavljeno 04.04.2022


Po dolgem času smo se prejšnji teden spet zrli iz oči v oči! Srečanje v živo smo vsi že nestrpno čakali, zato ni bilo nič nenavadnega, da smo restavracijo Romansa napolnili do zadnjega kotička. Tokrat smo se poigravali ter spoznavali z idejo SLOVENSKE VELIKE LEGE (SVL), skozi katero so nas popeljali njeni predstavniki Tomaž Klipšteter (SVL), Guillaume Antalick (Šuklje) in Aleks Simčič (Edi Simčič).

SLOVENSKA VELIKA LEGA je združenje vinogradnikov, ki negujejo trte na zgodovinskih, absolutnih legah, kjer nobena druga kulturna rastlina ne uspeva bolje. Njeni ustanovni člani so, poleg že omenjenih hiš Šuklje in Edi Simčič, še Gross in Marof. Preizkusili smo 12 njihovih vin, v skupinah po tri, ki so jih popredalčkali po njihovi shemi: okoliš, vas, lega.

189. srečanje Belvina - Peterletova teza (spletno srečanje, 27. januar ob 19. uri)

Novice

189. srečanje Belvina - Peterletova teza (spletno srečanje, 27. januar ob 19. uri)

Objavljeno 21.02.2022


V Vinskem klubu Belvin smo se prejšnji mesec poigravali s tezo, ki jo je postavil projektni vodja vinske družbe Ožbej Peterle, in sicer, da slovenske vinske kleti ne znajo pridelati odličnega vina. Skupaj z Robertom Gorjakom iz Belvina sta se odločila, da bo takšen mit treba razbliniti. Edini način za to je seveda degustacija. Peterle je izbral svoj nabor petih vin, Gorjak je na drugi strani izbral slogovno in cenovno približno podobna vina. Nato smo organizirali spletno degustacijo, na kateri smo vsakič v paru pokušali dve podobni vin, ter ugotavljali, ali je kakovost vin velikih kleti primerljiva zasebnim vinarjem.
Nato smo glasovali, katero se nam bolj dopade, in v razpravo vključili vinarje, ki jih pridelujejo.

To je bilo 189. srečanje Vinskega kluba Belvina z naslovom Peterletova teza. Že devetič je potekalo prek spleta.

Kaj smo ugotovili na svoji poti?

Great Slovenian White Blends tasting

Novice

Great Slovenian White Blends tasting

Objavljeno 04.11.2021


Slovenian white blends are among the most intriguing wines in the country. They very often stay at the very top of the winemaker’s pyramid and winemakers usually charge the premium for them, especially in Primorska region. Traditionally blends were, and many still are, entry level wines. It was varietal wines where wineries were seeking its tops. On the continent in Podravje and Posavje regions this is still the case. However, some exciting blends are created here too, using both local (Furmint, Welschriesling) and international grapes such as Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling. Touch of Traminer or Muscat might be used as well.

7. mednarodni salon prestižnih vin DECANTERJEVI NAGRAJENCI 2021

Novice

7. mednarodni salon prestižnih vin DECANTERJEVI NAGRAJENCI 2021

Objavljeno 08.09.2021


Belvin, vinska šola je včeraj na gradu Fužine v Ljubljani organizirala 7. mednarodni Salon prestižnih vin Decanterjevi nagrajenci 2021. Predstavilo se je 31 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine z 84 vzorci. Strokovni javnosti in obiskovalcem so bila na voljo izključno vina, ki so bila letos ali v prejšnjih letih nagrajena na londonskem DWWA, Decanter World Wine Awards, najpomembnejšem, največjem in najkredibilnejšem vinskem ocenjevanju na svetu.

Mednarodni salon prestižnih vin v Ljubljani

Novice

Mednarodni salon prestižnih vin v Ljubljani

Objavljeno 02.09.2021


V torek, 7. septembra, bodo na Fužinskem gradu na svoj račun prišli vinski sladokusci. Vinska šola Belvin bo organizirala 7. mednarodni salon prestižnih vin Decanterjevi nagrajenci 2021. Predstavilo se bo okoli 30 vinarjev.

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2021

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2021

Objavljeno 07.07.2021


Vprašanje, ki je te dni vršalo po slovenski vinski sceni, se glasi: Kateri slovenski vinarji so prejemniki nagrad na svetovno najpomembnejšem vinskem ocenjevanju, londonskem Decanter World Wine Awards, in kdaj jih bo moč okusiti?

Steven Spurrier 1941-2021

Novice

Steven Spurrier 1941-2021

Objavljeno 09.03.2021


Bilo je februarja 1999 v Toskani, v vasici Strada in Chianti. Na dogodku L'Anteprima Chianti Classico, Vino Nobile Montepulciano se je zbrala lepa četica vinopiscev iz vsega sveta. Dogodek sem obiskal drugo leto zapored ravno sem se spraševal, kako pomemben je sploh ta dogodek v svetovnem merilu, saj za nobenega od prisotnih vinopiscev pred tem še nisem slišal. Med pokušino enega izmed chiantijev je v sobo stopil Steven Spurrier...

ONLINE izvedbe seminarjev

Novice

ONLINE izvedbe seminarjev

Objavljeno 29.11.2020


Kako potekajo ONLINE seminarji?

Robert Gorjak

Novice

Robert Gorjak

Objavljeno 29.11.2020


diploma WSET

Robert Parker, Decanter man of the year

Novice

Robert Parker, Decanter man of the year

Objavljeno 20.08.2020


Read Andrew Jefford's extended, in-depth interview with Robert M. Parker Jr, this year's Decanter Hall of Fame laureate...

177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Novice

177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Objavljeno 19.06.2020


Ljubljana, Romansa 24. september ob 19.00

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2024

Objavljeno 19.06.2024

Danes zjutraj je revija Decanter objavila rezultate ocenjevanja Decanter World Wine Awards (DWWA).

Slovenski vinarji se na ocenjevanje tradicionalno zelo dobro odzovejo in nanj pošljejo lepo število vzorcev.

Letos je medalje prejelo kar 223 slovenskih vin!

Celoten seznam si lahko ogledate v nadaljevanju.

Platinasto medaljo je prejelo vino:
 • Cuvée prestige extra brut (2019) iz kleti Bjana.
Klet Bjana sodi med tiste, ki so do sedaj prejeli največ platinastih in zlatih medalj  pri nas.
Cuvée prestige extra brut je obenem edino vino iz regije bivše Jugoslavije, ki je letos prejelo platinasta medaljo.
 
Zlate medalje so prejeli stari znanci, presenečenj tokrat ni bilo:
 • Pavo rdeče 2021, Kristančič
  Po zgodovinski prvi zlati medalji za slovensko rdeče vino n DWWA, je to že druga zlata medalja za Pavo rdeče.
 • Extrem 2021, M-enostavno dobra vina
  To je že druga zaporedna zlata medalja za to vino.
 • Single vineyard motnik 2017, Klet Brda
 • Quercus pinot grigio 2023, Klet Brda (z oznako V, ki pomeni dobra vrednost)
  Klet Brda z letošnjo bero medalj, prejeli so še lepo število srebrnih ter bronastih medalj, dokazujejo, da so ena izmed naboljših vinskih kleti pri nas ter ena izmed najboljših zadružnih kleti na svetu.
 • Çabernet franc 2021, Gašper
  Gašperjevi cabernet franci so redno izjemno ocenjeni, so redni prejemniki platinastih in zlatih medalj. Nedvomno eno najbolj nagrajenih vin pri nas, verjetno tudi v svetovnem merilu.
 
Slovenski vinarji so prejeli kar 99 srebrnih medalj. Med njimi so tako stari znanci kakor prijetna presenečenja. Srebrne medalje predstavljajo odlična in zelo dobra vina, ki se ne pijejo vsak dan.
Slovenski vinarji so prejeli tudi 118 bronastih medalj. Bronaste medalje predstavljajo dobra in zelo dobra vina, ki bi si jih želeli kadarkoli odpreti v družbi prijateljev.
 
Čestitke vsem vinarjem za osvojene medalje!!

 
Mnoga izmed nagrajenih vin bomo lahko poskusili na jubilejnem 10. Mednarodnem Salonu Decanterjevih nagrajencev, ki bo potekal 3. septembra 2024 na Brdu pri Kranju. 

Ob nagrajenih slovenskih vinih bomo lahko poskusili tudi nekatera nagrajena vina iz drugih držav!
Z obiskom nas bodo počastili tudi predstavnice revije Decanter, novinarji, kakor tudi številni mednarodni ocenjevalci, ki so ocenjevali slovenska vina.Celoten seznam nagrajenih vin si lahko ogledate v nadaljevanju in na povezavi :
PLATINASTO PRIZNANJE
Bjana Cuvée Prestige Extra Brut 97 Primorska Goriška Brda 2019 WhiteZLATO PRIZNANJE
Gasper Wines Cabernet Franc 96 Primorska Goriška Brda 2021 Red
Klet Brda Quercus Pinot Grigio 95 Primorska Goriška Brda 2023 White
Klet Brda Dobrovo Single Vineyard Motnik 95 Primorska Goriška Brda 2017 Orange
Kristančič Pavó 95 Primorska Goriška Brda 2021 Red
M-Enostavno Dobra Vina Extrem 95 Podravje Štajerska Slovenija 2021 WhiteSREBRNO PRIZNANJE
Amalia Mavrič Selekcija Sivi Pinot 90 Primorska Goriška Brda 2022 Orange
Andrej Erzetič Orbis Rebula 93 Primorska Goriška Brda 2019 White
Andrej Erzetič Orbis Chardonnay 90 Primorska Goriška Brda 2019 White
Arret Rooster Run 90 Posavje Dolenjska 2023 Red
Bjana Brut 91 Primorska Goriška Brda NV White
Brič Muškat Oranž 91 Primorska Slovenska Istra 2018 Orange
Colja Vino Superior Vitovska Grganja 90 Primorska Kras 2018 Orange
Colja Vino Superior Malvazija 90 Primorska Kras 2018 Orange
Domačija Bizjak Polje Rebula 90 Primorska Goriška Brda 2020 White
Domaine Vicomte De Noue Marinic Attico San Pietro III Cru Classificazione 90 Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Dveri Pax Furmint 91 Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Dveri Pax Pinot Gris 93 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Dveri Pax Sauvignon Blanc 90 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Dveri Pax Sauvignon Vajgen 92 Podravje Štajerska Slovenija 2018 White
Dveri Pax Riesling 92 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Dveri Pax Brut Sipon 93 Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Dveri Pax Pinot Noir 90 Podravje Štajerska Slovenija 2021 Red
Dveri Pax Sauvignon V 92 Podravje Štajerska 2015 White
Erigone Ribolla Gialla 91 Primorska Goriška Brda 2021 White
Erigone Gaugnaz Premier Cru Refosco 90 Primorska Goriška Brda 2020 Red
Ferdinand Brutus 94 Primorska Goriška Brda 2018 Red
Frešer Wines Sauvignon 91 Podravje Štajerska 2023 White
Frešer Wines Markus Renski Rizling 93 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Gasper Bonita 90 Primorska Goriška Brda 2021 Red
Gasper Wines Rebula 90 Primorska Goriška Brda 2020 White
Gasper Wines Chardonnay-Rebula 90 Primorska Goriška Brda 2023 White
Hiša Vin Emino Emino Modra Frankinja 91 Podravje Štajerska Slovenija 2022 Red
Janez Colnar Rose 92 Posavje Dolenjska 2023 Rosé
Klet Brda A Plus Rdeče 94 Primorska Goriška Brda 2018 Red
Klet Brda A Plus Belo 94 Primorska Goriška Brda 2018 White
Klet Brda Peneča Rebula Brut 90 Primorska Goriška Brda 2023 White
Klet Brda Dobrovo De Baguer Merlot-Cabernet Franc 92 Primorska Goriška Brda 2018 Red
Klet Brda Dobrovo De Baguer Chardonnay-Sauvignon Blanc 90 Primorska Goriška Brda 2019 White
Klet Brda Dobrovo Bagueri Superior Chardonnay 90 Primorska Goriška Brda 2019 White
Klet Brda Dobrovo Bagueri Superior Rebula 91 Primorska Goriška Brda 2020 White
Klet Brda Dobrovo Krasno Rebula 90 Primorska Goriška Brda 2022 White
Klet Brda Dobrovo Quercus Cabernet-Merlot 90 Primorska Goriška Brda 2022 Red
Kobal Wine Estate Sauvignon Single Vineyard Ulm 90 Podravje Haloze 2021 White
Kristančič Artwork 90 Primorska Goriška Brda 2020 Red
Lavrenčič Brut Nature 92 Primorska Vipavska Dolina 2020 White
M - Enostavno Dobra Vina X Blanc 92 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
M-Enostavno Dobra Vina Tree 90 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
M-Enostavno Dobra Vina Goodfella 92 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Marc Zelen 90 Primorska Vipavska Dolina 2023 White
Marc Pinela 91 Primorska Vipavska Dolina 2023 White
Marinic Pinot Grigio 91 Primorska Goriška Brda 2021 White
Marko Sirk Marcus Brut Rosé 90 Primorska Goriška Brda 2021 Rosé
Marko Sirk Rdeče 2² 92 Primorska Goriška Brda 2021 Red
Medot Journey Rebula 91 Primorska Goriška Brda 2022 White
Mihelj Wines Selection Malvazija 92 Primorska Vipavska Dolina 2022 Orange
Nebó Merlot 91 Primorska Goriška Brda 2020 Red
Nebó Selection Cabernet Sauvignon 90 Primorska Goriška Brda 2020 Red
Nebó Sauvignon Vert 90 Primorska Goriška Brda 2022 White
Penine Simonič Semiška Penina Extra Brut 90 Posavje Bela Krajina NV White
Plateis Selection Sauvignon 90 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Ptujska Klet Pullus Muškatni-Silvanec-Sauvignon Blanc 92 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Seven Numbers Pinot Grigio 92 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Puklavec Family Seven Numbers Chardonnay 90 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Puklavec Family Seven Numbers Brut 90 Podravje Štajerska Slovenija NV White
Puklavec Family '34 90 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Traminec Pozna Trgatev 91 Podravje Štajerska Slovenija 2008 White
Puklavec Family Wines Seven Numbers Furmint 90 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Estate Selection Brut Nature 92 Podravje Štajerska Slovenija NV White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Sauvignon 90 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Radgonske Gorice Zlata Radgonska Penina Ciconia Brut Nature 91 Podravje Štajerska Slovenija 2018 White
Santomas Refošk 90 Primorska Slovenska Istra 2021 Red
Scurek Brut Zero 93 Primorska Goriška Brda NV White
Scurek Barbana 90 Primorska Goriška Brda 2020 White
Sibav Aurora Belo 90 Primorska Goriška Brda 2019 White
Sibav Larya Malvazija 90 Primorska Goriška Brda 2022 White
Simčič Karol & Igor & Marijan Penina Rosè Brut Nature 90 Primorska Goriška Brda 2018 Rosé
Simčič Karol & Igor & Marijan Sivi Pinot Vineyards Selection 94 Primorska Goriška Brda 2022 White
Steras Epulon 91 Primorska Slovenska Istra 2021 Red
Štoka Terasel Teran 90 Primorska Kras 2016 Red
The Doktor Sivi Pinot 90 Primorska Vipavska Dolina 2022 White
Vina Bizjak Riserva Chardonnay 92 Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Vina Guštin Selekcija Merlot 90 Primorska Vipavska Dolina 2017 Red
Vina Hrvatin Eko Refošk 90 Primorska Koper 2021 Red
Vina Kotolenko Renski Rizling 91 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Vina Ušaj Malvazija 91 Primorska Vipavska Dolina 2017 Orange
Vinakoper Capris Shiraz 90 Primorska Slovenska Istra 2021 Red
Vinakoper Capris Refošk 92 Primorska Slovenska Istra 2022 Red
Vinakoper Koper Sladki Muškat 93 Primorska Slovenska Istra 2023 White
Vinakoper Koper Refošk 91 Primorska Slovenska Istra 2022 Red
Vinakoper Koper Shiraz 92 Primorska Slovenska Istra 2022 Red
Vinakoper Limited Edition Refošk 90 Primorska Slovenska Istra 2020 Red
Vinakoper Capris Grande Cuvée Brut Nature 90 Primorska Slovenska Istra NV White
Vinakras Teranton 92 Primorska Kras 2016 Red
Vinarstvo Avguštin Modri Pinot 90 Podravje Štajerska Slovenija 2022 Red
Vino Hlade Kozjak Laški Rizling 91 Podravje Štajerska Slovenija 2019 Orange
Vino Hlade Selekcija Chardonnay 93 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Vinska Klet Metlika Jurius Sauvignon 90 Posavje Bela Krajina 2022 White
Wipach Wine Estate Vipava White 90 Primorska Vipavska Dolina 2022 White
Zalatel De Onesti Extra Brut 90 Primorska Goriška Brda 2021 White
Zaro Bio Maceracija Malvazija 90 Primorska Slovenska Istra 2020 White
Zaro Gran Morer 91 Primorska Slovenska Istra 2020 Red
Zlati Gric Dobnik Renski Rizling 91 Podravje Maribor 2020 White
Zlati Grič Penina Bela Brut 91 Podravje Maribor NV White
Zuljan Cabernet Sauvignon 94 Primorska Goriška Brda 2018 Red


BRONASTO PRIZNANJE
Albiana Wines - Vinska Klet Zaren Modra Frankinja 89 Posavje Dolenjska 2019 Red
Amalia Mavrič Selekcija Rebula 87 Primorska Goriška Brda 2021 White
Amalia Mavrič Raptor 87 Primorska Goriška Brda 2021 White
Bjana Rose Brut 89 Primorska Goriška Brda NV Rosé
Bordon Evin 88 Primorska Slovenska Istra 2023 Rosé
Brič Organic Malvazija 88 Primorska Koper 2023 White
Brič Merlot 88 Primorska Koper 2019 Red
Bužinel Rebula Winebrothers 87 Primorska Goriška Brda 2022 White
Colja Vino Teran Superior 87 Primorska Kras 2015 Red
Dobuje Sauvignon Blanc 88 Primorska Goriška Brda 2021 White
Domačija Bizjak Rebula 88 Primorska Goriška Brda 2023 White
Domačija Bizjak Cabernet Sauvignon 88 Primorska Goriška Brda 2020 Red
Domačija Bizjak Merlot 86 Primorska Goriška Brda 2022 Red
Domaine Vicomte De Noue Marinic Tejca Vedrignano II Cru 88 Primorska Goriška Brda 2021 White
Dveri Pax Rumeni Muskat 87 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Dveri Pax Chardonnay V 88 Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Ferdinand Epoca Malvasia 88 Primorska Goriška Brda 2021 White
Fervin Brut 88 Primorska Vipavska Dolina NV White
Frelih Modra Frankinja 89 Posavje Dolenjska 2021 Red
Frešer Wines Laški Rizling 87 Podravje Štajerska 2023 White
Gasper Wines Pinot Grigio 89 Primorska Goriška Brda 2023 White
Gregor Pečan Ambré 86 Posavje Bela Krajina 2020 Orange
Hiša Vin Emino Eminent Modra Frankinja 88 Podravje Štajerska Slovenija 2022 Red
Janez Colnar Cviček 87 Posavje Dolenjska 2023 Red
Jarkovic Cviček P.T.P. 88 Posavje Dolenjska 2023 Red
Klet Brda Quercus Rebula 88 Primorska Goriška Brda 2023 White
Klet Brda Quercus Chardonnay 87 Primorska Goriška Brda 2023 White
Klet Brda Dobrovo Bagueri Superior Merlot 89 Primorska Goriška Brda 2019 Red
Klet Brda Dobrovo Krasno 89 Primorska Goriška Brda 2023 White
Klet Brda Dobrovo Krasno 87 Primorska Goriška Brda 2022 Red
Klet Brda Dobrovo Quercus Selekcija 89 Primorska Goriška Brda 2022 Red
Klet Brda Dobrovo Selekcija Chardonnay-Beli Pinot 87 Primorska Goriška Brda 2023 White
Klet Brda Dobrovo Penina Dry 87 Primorska Goriška Brda 2023 Rosé
Klet Krsko Turn Premium Modra Frankinja 87 Posavje Bizeljsko-Sremič 2020 Red
Klet Krsko Turn Premium Bela Penina Extra Brut 89 Posavje Dolenjska 2020 White
Kobal Wine Estate Cru Bernhard Blanc de Blanc Brut 88 Podravje Štajerska Slovenija 2020 White
Kobal Wine Estate Sauvignon Blanc 87 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Krainz Cuvée Bernadette Zero Dosage 86 Podravje Štajerska Slovenija 2016 White
Krainz Pinot Noir 88 Podravje Štajerska Slovenija 2019 Red
Krainz Cuvée Jeruzalem 87 Podravje Štajerska Slovenija 2018 Red
Kristančič Pavó Cabernet Sauvignon 88 Primorska Goriška Brda 2021 Red
Kristančič Pavó Chardonnay 88 Primorska Goriška Brda 2022 White
Marc Romantic 88 Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Marinic Sauvignon 86 Primorska Goriška Brda 2021 White
Medot Golden Epoque Rebula 89 Primorska Goriška Brda 2021 White
Metalka Noble Laški Rizling 87 Podravje Štajerska 2021 Orange
Metalka Comerce Kriehuber Brut 87 Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Metalka Commerce Horeca Sauvignon 88 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Meum Winery Penina 87 Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Mrak Modri Pinot 87 Primorska Goriška Brda 2021 Red
Nebó Selection Cuvée 86 Primorska Goriška Brda 2020 White
Noble Renski Rizling Noble Renski Rizling 88 Podravje Haloze 2022 White
Penine Simonič Blanc De Blancs Extra Brut 88 Posavje Bela Krajina 2019 White
Penine Simonič Semiška Penina Barrique Brut 87 Posavje Bela Krajina NV White
Ptujska Klet Pullus Sauvignon Blanc 88 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Puklavec Family Sauvignon Blanc-Pinot Grigio 86 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Puklavec Family Estate Selection Pinot Noir 87 Podravje Štajerska Slovenija 2022 Red
Puklavec Family Seven Numbers Sauvignon Blanc 89 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Sivi Pinot 88 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Puklavec Family Wines Friends Sparkling Sauvignon Blanc Sec 87 Podravje Štajerska Slovenija NV White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Rumeni Muškat 89 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Traminec - Rumeni Muškat 88 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Sauvignon-Sivi Pinot 86 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Radgonske Gorice Zlata Radgonska Penina Selection Rose Brut Nature 88 Podravje Štajerska Slovenija NV Rosé
Radgonske Gorice Zlata Radgonska Penina Selection Brut Nature 89 Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Radgonske Gorice Zlata Radgonska Penina Brut 88 Podravje Štajerska Slovenija 2015 White
Santomas Syrah 89 Primorska Slovenska Istra 2020 Red
Santomas Mezzo Forte 89 Primorska Slovenska Istra 2020 Red
Scurek Pinot Grigio 87 Primorska Goriška Brda 2023 White
Silveri Cuvée Brut 89 Primorska Goriška Brda 2017 White
Simčič Karol & Igor & Marijan Vineyards Selection Chardonnay 87 Primorska Goriška Brda 2022 White
Sinefinis Blanc De Blancs Brut 87 Primorska Goriška Brda 2018 White
Statera šIpon 87 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Steras Wines Kocinski Refošk 87 Primorska Slovenska Istra 2017 Red
The Doktor Diagnose 87 Primorska Vipavska Dolina 2020 Red
The Doktor Merlot 88 Primorska Vipavska Dolina 2020 Red
The Doktor Malvazija 87 Primorska Vipavska Dolina 2022 White
The Doktor Barbera 88 Primorska Vipavska Dolina 2021 Red
Tilen Sedlak Sauvignon 87 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Vina Jarkovič Divine Modra Frankinja 87 Posavje Dolenjska 2020 Red
Vina Kotolenko Sivi Pinot 86 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Vina Kotolenko Sauvignon 86 Podravje Štajerska Slovenija 2023 White
Vina šToka Cabernet Sauvignon 88 Primorska Kras 2018 Red
Vina Ušaj Chardonnay 88 Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Vinakoper Capris Malvazija 88 Primorska Slovenska Istra 2023 White
Vinakoper Capris Merlot 88 Primorska Slovenska Istra 2021 Red
Vinakoper Gourmet Malvazija 88 Primorska Slovenska Istra 2023 White
Vinakoper Koper Sivi Pinot Grigio 88 Primorska Slovenska Istra 2023 White
Vinakoper Koper Malvazija 87 Primorska Slovenska Istra 2023 White
Vinakoper - 88 Primorska Slovenska Istra 2011 White
Vinakoper Rex Fuscus Refošk 88 Primorska Slovenska Istra 2023 Red
Vinakoper Rex Fuscus 89 Primorska Slovenska Istra 2022 Red
Vinakoper Capo D'istria Cabernet Sauvignon 87 Primorska Slovenska Istra 2020 Red
Vinakoper Limited Edition Refošk 88 Primorska Slovenska Istra 2018 Red
Vinakoper Capris Marine Brut 88 Primorska Slovenska Istra NV White
Vinakras Prestige Teran 89 Primorska Kras 2020 Red
Vinakras Vitovska La Marie 88 Primorska Kras 2018 White
Vinakras Vitovska Prestige 87 Primorska Kras 2019 White
Vinales Karleta 87 Primorska Slovenska Istra 2021 White
Vino Hlade Sauvignon Selekcija 88 Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Vinska Klet Metlika Prestige 1909 Modra Frankinja 89 Posavje Bela Krajina 2020 Red
Vinska Klet Zaren Albiana Rosé Brut 87 Posavje Not Applicable NV Rosé
Vipava 1894 Lanthieri Chardonnay 88 Primorska Vipavska Dolina 2023 White
Wine Cave Sauvignon Blanc 88 Primorska Slovenska Istra 2021 Orange
Wipach Wine Estate Merlot 87 Primorska Vipavska Dolina 2019 Red
Wipach Wine Estate Rose 89 Primorska Vipavska Dolina 2023 Rosé
Zalatel Cursò Malvazija 87 Primorska Goriška Brda 2022 White
Zalatel Jakot 88 Primorska Goriška Brda 2022 White
Zaro Bacchus Vineyard Riserva Cabernet Sauvignon 87 Primorska Slovenska Istra 2019 Red
Zarova Rebula 88 Primorska Goriška Brda 2023 White
Zarova Sivi Pinot 88 Primorska Goriška Brda 2023 White
Zarova Cabernet Sauvignon 87 Primorska Goriška Brda 2023 Red
Zarova Milimetri Cabernet Franc 87 Primorska Goriška Brda 2020 Red
Zlati Grič Rosé 88 Podravje Štajerska Slovenija 2023 Rosé
Zlati Grič Sauvignon 88 Podravje Maribor 2022 White
Zoria Wine Estate Furlan 89 Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Zuljan Pikolit 86 Primorska Goriška Brda 2020 White
Zuljan Beli Pinot 89 Primorska Goriška Brda 2020 White

Podarite
čudovito darilo

Naš cilj je razvijati ter izvajati kvalitetne in zanimive tečaje, delavnice ter degustacije namenjene profesionalcem iz vinske panoge, kakor tudi ljubiteljem, ki želijo razširiti svoja vinska obzorja.

Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon