Izobraževanja

Seminarji BELVIN, vinske šole so primerni za vse, ki želite spoznavati vinski svet, tako za ljubitelje kot za profesionalce.

Vsi seminarji so interaktivni.

Predavatelji imajo zelo široko profesionalno znanje o vinih, ki ga s sodobnimi metodami poučevanja podajajo slušateljem na prijeten in sproščen način. Udeleženci so spodbujani h kreativni diskusiji in razmišljanju o vinu. Vsi seminarji temeljijo na metodi »delavnice z degustacijo«, kjer obravnavane vsebine izkustveno podkrepimo z degustacijo konkretnih vin.
Ujemanje vina in hrane

Izobraževanja

Ujemanje vina in hrane

Seminar vam poda jasno sliko o tem, kako izbrati primerno vino k neki jedi. In ne samo to: če vas kdo vpraša, zakaj ste se odločili prav za to vino in ne za kakšno drugo, mu boste znali vašo odločitev tudi prepričljivo razložiti in utemeljiti. Spoznali boste skrivnosti ujemanja hrane in vina in bolj boste pozorni na pasti, ki vas pri tem druženju lahko doletijo.

WSET® Certifikat 3. stopnje s področja vina

Izobraževanja

WSET® Certifikat 3. stopnje s področja vina

Seminar WSET® Certifikat 3. stopnje s področja vina je zastavljen kot strokovni trening za zaposlene v vinski branži, gostinstvu in hotelirstvu, ki želijo pridobiti globlje razumevanje temeljnih slogov vin ter njihovih komercialnih pomembnosti na svetovnem trgu vina. Namenjen je tudi naprednih ljubiteljem vina, ki želijo dodobra poglobiti in utrditi svoje znanje o vinih.

Poznavanje piva

Izobraževanja

Poznavanje piva

Pivo je pijača s plemenitim poslanstvom zbliževanja ljudi in vzbujanja lepih občutkov. V zadnjih letih in desetletjih po svetu beleži zanimive premike v trendih, popularnosti in pestrosti. Dogajanje budi zanimanje in domišljijo potrošnikov za pivo, na drugi strani pa nemalokrat vzbuja tudi zadrege in negotovost, pa tudi pavšalne sodbe in rojevanje mitov.

Vse o viskijih

Izobraževanja

Vse o viskijih

WSET® Certifikat 2. stopnje s področja vina

Izobraževanja

WSET® Certifikat 2. stopnje s področja vina

Seminar WSET® Certifikat 2. stopnje s področja vina je zastavljen kot strokovni trening za zaposlene v vinski branži, brez večjih izkušenj s svetovnimi vini. Želite naročiti znano svetovno vino na dobro založeni vinski karti ali razumeti ponudbo v brezcarinski trgovini na letališču? Seminarja se udeležuje mnogo ljubiteljev, ki želijo poglobiti in razširiti svoje znanje o vinih sveta na strukturiran in sistematičen način.

Poznavanje vina

Izobraževanja

Poznavanje vina

Želite vina bolje razumeti, zakaj so drugačna, kaj vpliva na njihov okus?
Želite vino v kozarcu suvereno opisati, presoditi o njegovi kakovosti, mu dodeliti mesto na vinskem zemljevidu?

Seminar vam bo vlil veliko samozavesti na poti samostojnega odkrivanja vinskega sveta, saj vam bo okrepil temelje, na katerih sloni vinski svet. Seminar je primeren za ljubitelje udeležujejo pa se tudi gostinci, ki šele stopajo na svojo karierno pot ali pa želijo osvežiti svoje znanje.

Vina Slovenije

Izobraževanja

Vina Slovenije

Tečaj vas bo na sistematičen način peljal skozi vse 3 vinorodne dežele in 9 vinorodnih okolišev Slovenije. Spoznali boste katere so najpomembnejše sorte in slogi posameznega okoliša in kateri geografski subjekti vplivajo na vreme in klimo v posameznem okolišu.

WSET® Certifikat 2. stopnje s področja žganih pijač

Izobraževanja

WSET® Certifikat 2. stopnje s področja žganih pijač

Seminar WSET 2. stopnja s področja žganih pijač je zastavljen kot strokovni trening za zaposlene v gostinstvu in hotelirstvu, ki želijo pridobiti globlje razumevanje temeljnih slogov žganih pijač.

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon