Novice

Ostanite obveščeni

202. srečanje Belvina - Čudoviti svet malvazij

Novice

202. srečanje Belvina - Čudoviti svet malvazij

Objavljeno 26.09.2023


Na 202. srečanju Belvina smo se lotili zelo aktualne teme – sorte istrska malvazija. Trenutno je zelo priljubljena in je ena redkih sort, katerih površine v Sloveniji naraščajo.

Srečanje se je prvič odvijalo v kavarni Sputnik, to je naš sedmi gostitelj odkar smo pričeli pred 23 leti.

Malvazija je prikladna tema za konec poletja, po drugi strani pa doživlja pravi preporod, tudi pri nas. Glede na to, da je večina istrske malvazije posajene na hrvaški strani Istre, smo v goste povabili g. Ivana Marića, direktorja Vinistre, ki pod sabo združuje 120 vinarjev na okrog 3200 ha površin. S seboj je prinesel štiri reprezentančne istrske malvazije iz Hrvaške. Slovenske sem si drznil izbrati sam.

201. srečanje Belvina - Decanterjevi nagrajenci 2023

Novice

201. srečanje Belvina - Decanterjevi nagrajenci 2023

Objavljeno 27.06.2023


Prejšnji teden smo na 201. srečanju doživeli prvi stik z vini, ki so si nadela letošnje Decanterjeve medalje.

Več o vinih, ki smo jih pokusili si preberite v nadaljevanju.

Bil je večer odličnih vin, med njimi je bilo tudi par presežkov. Na srečanjih Belvina se ponovno vidimo jeseni. Do takrat pa si omislite čim več dobrih vin.

Prva priložnost bo že 4. julija na 9. mednarodnem Salonu Decanterjevih nagrajencev, kjer bo na voljo tudi nekaj odličnih vin izven Slovenije.

Tudi takšnih z zlato medaljo.

Vljudno vabljeni!   

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Objavljeno 07.06.2023


Nestrpno smo pričakovali rezultate že 20. svetovno najpomembnejšega vinskega ocenjevanja, londonskega Decanter World Wine Awards.

200. srečanje Belvina

Novice

200. srečanje Belvina

Objavljeno 01.06.2023


Pričeli smo januarja 1999. Brez velike ideje, kam nas bo to pripeljalo. Gojili smo veliko strast do vina, videli smo, kako stvarem strežejo v tujin in vedeli smo, da obstaja v Sloveniji veliko ljubiteljev, ki so lačni znanja o vinu. Orali smo ledino. Takrat ni bilo vinskih klubov, vinskih večerij, dostop do informacij o vinu je bil za splošno publiko in ljubitelje prej kot ne zaprt. Mi smo ta prostor odprli.

To so bili nekoliko drugačni časi. Do spleta smo dostopali preko počasnih modemskih povezav, informacije smo večinoma zbirali na terenu  in v knjigah. 

Bilo je leto, ko je v Beli hiši domoval Bill Clinton, Britney Spears se je prvič pojavila na lestvicah, leto pa sta zaznamovala Santanin album Supernatural ter Stingov Brand New Day.

Pametni telefoni? Se šalite? Izkušnja v živo je bila, in še vedno je, neprecenljiva.

199. srečanje Belvina - Čile

Novice

199. srečanje Belvina - Čile

Objavljeno 17.04.2023


V tretjem tednu aprila 2023 se je preko 65 ljubiteljev vina, med njimi tudi lepo število sopotnikov na naši novembrski vinsko-kulinarični turi po Čilu in Argentini, zbralo na 199. srečanju Belvina. Tema: Čile.

Med 13 vini, ki smo jih poskusili je bila večina iz manj znanih regij, nekatera celo iz povsem novih. Nekaj vin pa je predstavljalo železno klasiko Čila, klasiko s katero že dobrih 30 letih, tja od 90. naprej osvajajo vinoljube po vsem svetu - predvsem z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo.

Čile pridela ogromne količine dokaj poceni vin, obenem pa se ponaša z nekaterimi »ikonami«, ki hitro presežejo 80 € in še več. V cenovnem rangu 20 €  - 50 € ni prav veliko vin, kako tudi ni veliko vinarjev, katerih posestva so majhna, »družinska«, tja do 70 hektarjev. A večina vin tega večer je prišla iz kleti manjših vinarjev.

198. srečanje Belvina - šipon vs. rebula

Novice

198. srečanje Belvina - šipon vs. rebula

Objavljeno 03.03.2023


Na 198. srečanju Belvina smo poskusili 15 šiponovo in rebul.

Skozi pokušino se je izkazal minimalističen profil obeh sort, ki je pri šiponu nekoliko bolj saden, pri rebuli pa najdemo odtenek suhih začimb ter kanček simpatične grenkobe.

Najlažje ju je ločiti po vsebnosti kisline, ki je pri šiponu tipično višja. Če je prisoten kanček ostanka sladkorja, tudi vemo, kje smo. Alkoholne stopnje so pri obeh sortah zmerne, nikoli visoke, rezultat pa je pogosto izjemna pitnost.

194. srečanje Belvina - Večer z vini Gruzije in Armenije

Novice

194. srečanje Belvina - Večer z vini Gruzije in Armenije

Objavljeno 30.09.2022


V četrtek 20. septembra smo izpeljali 194. srečanje Belvina. Dobili smo se v gruzinski gostilni Zlato runo, ki jo vodi gruzinska družina Nozadze. Ideja je bila predstaviti tipična vina in tipične sorte iz obeh držav, ki veljata za zibelko vinogradništva ter jih pospremiti s klasičnimi gruzinskimi jedmi.

Večerja z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu

Novice

Večerja z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu

Objavljeno 28.06.2022


Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards (DWWA) vsako leto vnesejo nekaj nemira na slovensko vinsko sceno. Kdo so dobitniki, katera vina so izstopala? Povrhu ocenjevanje vedno znova izpostavi nova imena, bodoče zvezde.

Smetano nagrajenih vin smo ob spremljavi jedi chefa Petra Kovača in njegove ekipe iz Maxima poskusili na večerji 23. junija 2022.

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Objavljeno 07.06.2022


V Londonu je revija Decanter danes objavila rezultate ocenjevanja Decanter World Wine Awards. DWWA je največje ocenjevanje vin na svetu, obenem velja tudi za najpomembnejše. Slovenski vinarji in slovenska vina se na DWWA tradicionalna dobro izkažejo. Šipon in rebula sta najbolj nagrajeni slovenski sorti, bela vina tipično odnesejo več medalj, a zadnje čase tudi rdeča niso od muh.

Letos so se naša vina odrezala tako:

  • 1 platinasta
  • 7 zlatih
  • 70 srebrnih
  • 118 bronastih medalj.

Čestitamo!

Ob tej priložnosti najavljamo 8. mednarodni Salon Decanterjevih nagrajencev, ki se bo odvijal, 5.7. v hotelu Slon v Ljubljani.  Dobrodošli!

Pridite in poskusite nekatera izmed najboljši vin v regiji! Na pokušini bodo le z Decanterjevimi medaljami nagrajena vina.

 

V nadaljevanju si lahko ogledate celoten seznam nagrajencev iz Slovenije.

192. srečanje Belvina - Nebo (Dolenjec, ki v Brdih šteje grozdje)

Novice

192. srečanje Belvina - Nebo (Dolenjec, ki v Brdih šteje grozdje)

Objavljeno 02.06.2022


Kaj vse mora zgoditi, da tehnični človek, inženir, postane vinar? Preobrazba ni tako zapletena, kot je videti na prvi pogled. Odgovor je pravzaprav preprost: rad moraš imeti zemljo. Prav tako pomaga, če se obdaš z vinskimi ljubitelji in vsrkaš njihovo znanje. To je zgodba o  Mihi Berusu, Dolenjcu, ki ga je ljubezen vodila v Sežano. Tam je začel kupovati grozdje in pridelovati vino. Nato je odprl zagonsko podjetje za pomoč vinarjem in vinogradnikom ter ne nazadnje kupil 17-hektarsko posest na najbolj zahodnem delu Goriških brd, ki jo danes poznamo pod imenom Nebo. To je najbolj zahodna vinska klet v Sloveniji, ki se ji bodo v prihodnosti pridružili še restavracija in prenočišča.

To je bilo 192. srečanje Vinskega kluba Belvin z naslovom Posestvo Nebo.

191. srečanje Belvina – Vina Gašper in Gašper Čarman

Novice

191. srečanje Belvina – Vina Gašper in Gašper Čarman

Objavljeno 29.04.2022


Skozi vinski svet in razburkanost samostojne poti v njem nas je tokrat popeljal dvakratni someljejski prvak Slovenije Gašper Čarman, pripadnik tretje generacije družinske gostilne Pri Danilu, lastnik podjetja eVino, in ponosni imetnik številnih Decanterjevih medalj. S svojo širino in vinskim znanjem potrošnike že od leta 2013 razvaja s svojo blagovno znamko Gašper. Pod njo na leto napolni dobrih 150.000 steklenic, kar je za slovenske razmere prava redkost. Med 35 in 40 odstotkov tega roma v tujino.

Kako mu to uspeva?
Med drugim ceni danosti svoje države. Goriška brda so po njegovih besedah ena najboljših regij na svetu: 30 kilometrov jih loči do morja in 40 kilometrov do Alp, imajo dnevni mediteranski vpliv in vpliv nočnega hladnega zraka. Raznolike lege prinašajo možnost odličnih ekspozicij in drenaže, svoje v enačbo prispeva še briška prst opoka.

S svojo linijo je začel predvsem zaradi izziva, saj se »rad vrže v brzice«. Na začetku je bilo težko, saj nima lastnih vinogradov, a je kljub svojim razmislekom izven okvirjev naposled našel skupni jezik s kletjo Brda. Od trte do kozarca je treba sprejeti tisoč različnih odločitev in vse te peljejo v stil, ki se pojavi v kozarcu. A izziv je to svojo vizijo prodati – tu pa se pojavijo brzice.

To je bilo 191. srečanje Vinskega kluba Belvin z naslovom Vina Gašper in Gašper Čarman.

190. srečanje Belvina - SVL ali Slovenska velika lega

Novice

190. srečanje Belvina - SVL ali Slovenska velika lega

Objavljeno 04.04.2022


Po dolgem času smo se prejšnji teden spet zrli iz oči v oči! Srečanje v živo smo vsi že nestrpno čakali, zato ni bilo nič nenavadnega, da smo restavracijo Romansa napolnili do zadnjega kotička. Tokrat smo se poigravali ter spoznavali z idejo SLOVENSKE VELIKE LEGE (SVL), skozi katero so nas popeljali njeni predstavniki Tomaž Klipšteter (SVL), Guillaume Antalick (Šuklje) in Aleks Simčič (Edi Simčič).

SLOVENSKA VELIKA LEGA je združenje vinogradnikov, ki negujejo trte na zgodovinskih, absolutnih legah, kjer nobena druga kulturna rastlina ne uspeva bolje. Njeni ustanovni člani so, poleg že omenjenih hiš Šuklje in Edi Simčič, še Gross in Marof. Preizkusili smo 12 njihovih vin, v skupinah po tri, ki so jih popredalčkali po njihovi shemi: okoliš, vas, lega.

189. srečanje Belvina - Peterletova teza (spletno srečanje, 27. januar ob 19. uri)

Novice

189. srečanje Belvina - Peterletova teza (spletno srečanje, 27. januar ob 19. uri)

Objavljeno 21.02.2022


V Vinskem klubu Belvin smo se prejšnji mesec poigravali s tezo, ki jo je postavil projektni vodja vinske družbe Ožbej Peterle, in sicer, da slovenske vinske kleti ne znajo pridelati odličnega vina. Skupaj z Robertom Gorjakom iz Belvina sta se odločila, da bo takšen mit treba razbliniti. Edini način za to je seveda degustacija. Peterle je izbral svoj nabor petih vin, Gorjak je na drugi strani izbral slogovno in cenovno približno podobna vina. Nato smo organizirali spletno degustacijo, na kateri smo vsakič v paru pokušali dve podobni vin, ter ugotavljali, ali je kakovost vin velikih kleti primerljiva zasebnim vinarjem.
Nato smo glasovali, katero se nam bolj dopade, in v razpravo vključili vinarje, ki jih pridelujejo.

To je bilo 189. srečanje Vinskega kluba Belvina z naslovom Peterletova teza. Že devetič je potekalo prek spleta.

Kaj smo ugotovili na svoji poti?

Great Slovenian White Blends tasting

Novice

Great Slovenian White Blends tasting

Objavljeno 04.11.2021


Slovenian white blends are among the most intriguing wines in the country. They very often stay at the very top of the winemaker’s pyramid and winemakers usually charge the premium for them, especially in Primorska region. Traditionally blends were, and many still are, entry level wines. It was varietal wines where wineries were seeking its tops. On the continent in Podravje and Posavje regions this is still the case. However, some exciting blends are created here too, using both local (Furmint, Welschriesling) and international grapes such as Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling. Touch of Traminer or Muscat might be used as well.

7. mednarodni salon prestižnih vin DECANTERJEVI NAGRAJENCI 2021

Novice

7. mednarodni salon prestižnih vin DECANTERJEVI NAGRAJENCI 2021

Objavljeno 08.09.2021


Belvin, vinska šola je včeraj na gradu Fužine v Ljubljani organizirala 7. mednarodni Salon prestižnih vin Decanterjevi nagrajenci 2021. Predstavilo se je 31 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine z 84 vzorci. Strokovni javnosti in obiskovalcem so bila na voljo izključno vina, ki so bila letos ali v prejšnjih letih nagrajena na londonskem DWWA, Decanter World Wine Awards, najpomembnejšem, največjem in najkredibilnejšem vinskem ocenjevanju na svetu.

Mednarodni salon prestižnih vin v Ljubljani

Novice

Mednarodni salon prestižnih vin v Ljubljani

Objavljeno 02.09.2021


V torek, 7. septembra, bodo na Fužinskem gradu na svoj račun prišli vinski sladokusci. Vinska šola Belvin bo organizirala 7. mednarodni salon prestižnih vin Decanterjevi nagrajenci 2021. Predstavilo se bo okoli 30 vinarjev.

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2021

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2021

Objavljeno 07.07.2021


Vprašanje, ki je te dni vršalo po slovenski vinski sceni, se glasi: Kateri slovenski vinarji so prejemniki nagrad na svetovno najpomembnejšem vinskem ocenjevanju, londonskem Decanter World Wine Awards, in kdaj jih bo moč okusiti?

Steven Spurrier 1941-2021

Novice

Steven Spurrier 1941-2021

Objavljeno 09.03.2021


Bilo je februarja 1999 v Toskani, v vasici Strada in Chianti. Na dogodku L'Anteprima Chianti Classico, Vino Nobile Montepulciano se je zbrala lepa četica vinopiscev iz vsega sveta. Dogodek sem obiskal drugo leto zapored ravno sem se spraševal, kako pomemben je sploh ta dogodek v svetovnem merilu, saj za nobenega od prisotnih vinopiscev pred tem še nisem slišal. Med pokušino enega izmed chiantijev je v sobo stopil Steven Spurrier...

ONLINE izvedbe seminarjev

Novice

ONLINE izvedbe seminarjev

Objavljeno 29.11.2020


Kako potekajo ONLINE seminarji?

Robert Gorjak

Novice

Robert Gorjak

Objavljeno 29.11.2020


diploma WSET

Robert Parker, Decanter man  of the year

Novice

Robert Parker, Decanter man of the year

Objavljeno 20.08.2020


Read Andrew Jefford's extended, in-depth interview with Robert M. Parker Jr, this year's Decanter Hall of Fame laureate...

177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Novice

177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Objavljeno 19.06.2020


Ljubljana, Romansa 24. september ob 19.00

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Objavljeno 07.06.2023

Nestrpno smo pričakovali rezultate že 20. svetovno najpomembnejšega vinskega ocenjevanja, londonskega Decanter World Wine Awards.

Danes 7.6.2023 so objavili rezultate DWWA2023.

Slovenski vinarji so prejeli naslednje medalje:
- 12 zlatih
- 80 srebrnih
- 103 bronastih

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Ob tej priložnosti napovedujemo tudi Salon Decanterjev nagrajencev 2023, ki se bo odvijal 4. julija 2023 v Hotelu Slon v Ljubljani.

Na Salonu boste lahko pokusilil samo vina, ki so se letos in v preteklih letih okitila s žlahtnimi medaljami. Se vidimo!

V nadaljevanju si lahko ogedate celoten seznam nagrajencev.

ZLATO PRIZNANJE:

Bjana Cuvée Prestige Extra-Brut
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Bužinel Wine Brothers Chardonnay
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Domačija Bizjak Sivi Pinot
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Gašper Wines Selekcija Cabernet Franc
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Klet Brda A Plus
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 Red
Klet Brda De Baguer Merlot-Cabernet Franc
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 Red
M-Enostavno Dobra Vina Extrem
gold-img
95 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2020 White
Ptujska Pullus Sauvignon
gold-img
95 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Simčič Karol & Igor & Marijan Selection Vineyards Sivi Pinot
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Sinefinis Blanc De Blancs Brut
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2015 White
Štoka Terasel Selekcija Teran
gold-img
95 Slovenia Primorska Kras 2015 Red
Zuljan Merlot
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
SREBRNO PRIZNANJE:

Albiana Wines - Zaren Albiana Rosé Brut
silver-img
90 Slovenia Posavje Dolenjska NV Rosé
Andraž Ferjančič Sauvignon
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Andrej Erzetič Classic Črna Rebula
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 Red
Andrej Erzetič Cabernet Sauvignon Amfora
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Benedetič Alfonz
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Bjana Rosé Brut
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda NV Rosé
Bjana Brut Zero
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Bjana Blanc De Noirs Extra-Brut
silver-img
94 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Bjana Blanc De Blancs Extra Brut
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Brgalot Brgalot
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Bužinel Wine Brothers Rebula
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Diego Sibav Special Sauvignonasse
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Domačija Bizjak Polje-Cabernet Sauvignon
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Domačija Bizjak Rebula
silver-img
94 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Domaine Vicomte De Noue°marinic Attico, San Pietro I I I Cru Classificazione
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Dveri Pax Brut Nature
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Dveri Pax Modra Frankinja Blaufränkisch
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2015 Red
Dveri Pax Renski Rizling
silver-img
91 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Dveri Pax Sivi Pinot R
silver-img
93 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Érigone Zala, Locca I I I Cru Classificazione
silver-img
91 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Ferdinand Época Rebula
silver-img
94 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Frešer Riesling
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2020 White
Gašper Čehovin Norbin Malvazija
silver-img
93 Slovenia Primorska Koper 2020 Orange
Gašper Wines Rebula Selekcija
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Gašper Wines Malvazija
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Gašper Wines Salpa
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Klet Brda Bagueri Merlot
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Klet Brda Bagueri Cabernet Sauvignon
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 Red
Klet Brda Quercus Pinot Grigio
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Klet Brda Quercus Pinot Bianco
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Klet Brda De Baguer Chardonnay-Sauvignon Blanc
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 White
Klet Brda A Plus
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 White
Klet Brda de Baguer Single Vineyard Motnik
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 White
Klet Krsko Turn Classic Modra Frankinja
silver-img
90 Slovenia Posavje Bizeljsko-Sremič 2020 Red
Kmetija Tomažič Barbera
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 Red
Kristančič Winery Pavo Merlot
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Kristančič Winery Artwork Red
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Kristančič Winery Artwork Malvazija
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Orange
Kristančič Winery Artwork Rebula
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Orange
Kulčar Gorice Lendava Laški Rizling
silver-img
90 Slovenia Podravje Prekmurje 2021 White
M-Enostavno Dobra Vina X Blanc
silver-img
93 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Marinic Zala
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Medot Rebula Golden Époque
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Metlika Sauvignon
silver-img
90 Slovenia Posavje Bela Krajina 2021 White
Nebó Brda Selection Sauvignon Blanc
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Nebó Brda Selection Merlot
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 Red
Protner Chardonnay
silver-img
93 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2018 White
Puklavec Family Wines Seven Numbers Pinot Grigio
silver-img
92 Slovenia Podravje Štajerska 2021 White
Puklavec Family Wines Seven Numbers Brut
silver-img
91 Slovenia Podravje Štajerska NV White
Puklavec Family Wines Estate Selection Brut Nature
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Chardonnay
silver-img
91 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
R & D Korenika Prestige Malvazija
silver-img
90 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2021 Orange
Radgonske Gorice Untouched by Light Brut
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2018 White
Santomas Refošk
silver-img
91 Slovenia Primorska Not Applicable 2020 Red
Schumacher Sauvignon Blanc
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Schumacher Wines Cabernet Franc
silver-img
94 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Ščurek Pikolit Up
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Scurek Vino Sivi Pinot Orange
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 Orange
Scurek Vino Malvazija
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Scurek Vino-Wine Stara Brajda
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Sibav Danjela Tajo
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Sibav Danjela Rebula
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Sibav Danjela Aurora Rdeče
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 Red
Simonič Semiška Penina Brut
silver-img
90 Slovenia Posavje Bela Krajina 2017 White
Statera Wine Estate Sivi Pinot
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
The Doktor Malvazija
silver-img
92 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Vina Benčina Chardonnay
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 White
Vina Čuk Otus Cuvée Rdeće
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 Red
Vina Kotolenko Renski Rizling
silver-img
93 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Vina Povh Sivi Pinot
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Vinakoper Capris Refošk
silver-img
90 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2020 Red
Vinakras La Marie Vitovska
silver-img
91 Slovenia Primorska Kras 2018 White
Vinakras La Marie Teran
silver-img
90 Slovenia Primorska Kras 2018 Red
Vino Marc Pinela
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2022 White
Vinogradi Horvat Sauvignon
silver-img
91 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Wipach Merlot
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Red
Zalatel Cursò Rebula
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Zalatel De Onesti Extra Brut
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Zarova Sivi Pinot
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Zlati Grič Vinorodni Okoliš Rosé
silver-img
91 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2022 Rosé
BRONASTO PRIZNANJE:


Albiana Wines - Zaren Zeleni Alto Silvanec
bronze-img
88 Slovenia Posavje Dolenjska 2021 White
Albiana Wines - Zaren Alto Sauvignon
bronze-img
87 Slovenia Posavje Dolenjska 2021 White
Bordon Dora Malvazija
bronze-img
89 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Orange
Bordon Refošk
bronze-img
87 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2022 Red
Brič Malvazija
bronze-img
87 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2022 White
Brič Pinot Oranž
bronze-img
88 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Orange
Brič Penina Brič Brut
bronze-img
86 Slovenia Primorska Slovenska Istra NV Rosé
Bužinel Wine Brothers Sauvignon
bronze-img
89 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Bužinel Karlo
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Cultus Cultus red
bronze-img
86 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 Red
Diego Sibav Rebula
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Domaine Vicomte De Noue Marinic Tejca Vedrignano II Cru
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Dveri Pax Sauvignon Blanc
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Dveri Pax Modri Pinot
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2015 Red
Dveri Pax Brut
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2013 White
Dveri Pax Sipon I
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska 2017 White
Dveri Pax Pinot Gris
bronze-img
86 Slovenia Podravje Not Applicable 2022 White
Fornazarič Malvazija
bronze-img
87 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2022 White
Fornazarič Chardonnay
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 White
Franc Dusak Pinot Gris
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Frešer Sauvignon Blanc
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Gašper Wines Palamida
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 Red
Hrvatin Eko Malvazija
bronze-img
88 Slovenia Primorska Koper 2020 Orange
Klet Brda Bagueri Rebula
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Klet Brda Bagueru Zéro Dosage
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda NV White
Klet Brda Quercus Rebula
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Klet Brda Krasno Rebula
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Klet Brda Quercus Cabernet-Merlot
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 Red
Klet Brda Krasno Pinot Noir
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Klet Brda Ramato Bagueri Pinot Grigio
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Klet Krsko Turn Premium Bela Penina Extra Brut
bronze-img
88 Slovenia Posavje Dolenjska 2019 White
Kristančič Winery Pavo Red
bronze-img
89 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 Red
Krsko Turn Premium Modra Frankinja
bronze-img
88 Slovenia Posavje Bizeljsko-Sremič 2020 Red
Lavrenčič Wine Estate Cuvée Classic
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 Orange
M-Enostavno Dobra Vina Bigboy
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2020 White
Medot Rebula Journey
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Metlika Rosé
bronze-img
88 Slovenia Posavje Bela Krajina 2021 Rosé
Moro Wines Galop
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Nebó Red Cuvée
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 Red
Protner Penina Extra Dry
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2020 White
Ptujska Pullus Aeternalis Riesling Italico
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 Orange
Ptujska Klet Vinarstvo Pullus Artisan Bela Klevna
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Ptujska Klet Vinarstvo Pullua Artisan Rulandec
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Ptujska Klet Vinarstvo Pullus Artisan Traminec
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Puklavec&friends Sauvignon Blanc-Pinot Grigio
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Puklavec Family Wines Puklavec & Friends Sauvignon Blanc & Chardonnay
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Seven Numbers Furmint
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Seven Numbers Sipon Brut
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Sauvignon & Sivi Pinot
bronze-img
87 Slovenia Podravje Ljutomer-Ormož 2022 White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Traminec-Rumeni Muškat
bronze-img
86 Slovenia Podravje Ljutomer-Ormož 2021 White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Sivi Pinot
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2022 White
Radgonske Gorice Zlata Radgonska Penina Selection Brut
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV White
Radgonske Gorice Zlata Radgonska Penina Brut
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV White
Santomas Mezzo Forte
bronze-img
88 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2019 Red
Schumacher -
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 Rosé
Simčič Karol & Igor & Marijan Selection Vineyards Merlot
bronze-img
87 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 Red
Sinefinis Rebolium Brut
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 White
Statera Wine Estate Šipon
bronze-img
88 Slovenia Podravje Haloze 2022 White
Štemberger Modra Frankinja
bronze-img
88 Slovenia Posavje Dolenjska 2018 Red
Steras Wines Epulon
bronze-img
86 Slovenia Primorska Not Applicable 2020 Red
Steras Wines Saurin Hills Malvazija
bronze-img
89 Slovenia Primorska Not Applicable 2022 White
Štoka Cara
bronze-img
88 Slovenia Primorska Kras 2016 White
Valdhuber Pinot Grigio
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Valdhuber Riesling
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Vina Benčina Zelen
bronze-img
89 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Vina Benčina Pinot Noir
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Red
Vina Colja Fantasia Red
bronze-img
89 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Red
Vina Colja Magi´c
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Orange
Vina Čuk Malvazija
bronze-img
86 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Vina Kotolenko Laški Rizling
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Vina Kotolenko Sivi Pinot
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2018 Orange
Vina Krapež Malvazija
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 Orange
Vina Krapež Lapor Belo
bronze-img
89 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 Orange
Vina Marko Sirk Rebula
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Vina Mramor Barrique Modra Frankinja
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 Red
Vina Mramor Premium Zeleni Silvanec
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Vinag 1847 Kriehuber Chardonnay Brut
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Vinag 1847 Kriehuber Rosé Brut
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 Rosé
Vinakoper Capo D'Istria Malvazija
bronze-img
87 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2022 White
Vinakras Prestige Vitovska
bronze-img
87 Slovenia Primorska Kras 2019 White
Vinakras Prestige Teran
bronze-img
86 Slovenia Primorska Kras 2018 Red
Vinarstvo Sirk Aljosa Rebula
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Vinarstvo Sirk Aljoša Sauvignon
bronze-img
89 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Vino Krajnc Šipon
bronze-img
89 Slovenia Podravje Ljutomer-Ormož 2021 White
Vino Krajnc Sauvignon
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Vino Krajnc Traminec
bronze-img
89 Slovenia Podravje Not Applicable 2021 White
Vino Marc Zelen
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2022 White
Vino Valdhuber Penina Brut Nature
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Vinogradi Horvat Chardonnay
bronze-img
88 Slovenia Podravje Maribor 2021 White
Vinska Klet Metlika Prestige Chardonnay
bronze-img
87 Slovenia Posavje Bela Krajina 2020 White
Vipava 1894 Lanthieri Malvazija
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2022 White
Vipava 1894 Lanthieri Storia
bronze-img
87 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 Red
Vipava 1894 Lanthieri Pinela
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2022 White
Vipava 1894 Vipavska Rebula
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 Orange
Vipava 1894 Lanthieri Zelen
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2022 White
Vipava 1894 Rose
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2022 Rosé
Vipava 1894 Terase Merlot
bronze-img
89 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Red
Wipach Wine Estate Orange Rebula
bronze-img
86 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2016 Orange
Zajc Family Winery Rosé
bronze-img
87 Slovenia Posavje Dolenjska 2022 Rosé
Zarova Rebula
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2022 White
Zlati Grič Penina Bela Brut bronze-img 88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV White
Zoria Wine Estate Furlan Belo bronze-img 88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 White
Zoria Wine Estate Malvazija bronze-img 88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White

Podarite
čudovito darilo

Naš cilj je razvijati ter izvajati kvalitetne in zanimive tečaje, delavnice ter degustacije namenjene profesionalcem iz vinske panoge, kakor tudi ljubiteljem, ki želijo razširiti svoja vinska obzorja.

Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon