Novice

Ostanite obveščeni

202. srečanje Belvina - Čudoviti svet malvazij

Novice

202. srečanje Belvina - Čudoviti svet malvazij

Objavljeno 26.09.2023


Na 202. srečanju Belvina smo se lotili zelo aktualne teme – sorte istrska malvazija. Trenutno je zelo priljubljena in je ena redkih sort, katerih površine v Sloveniji naraščajo.

Srečanje se je prvič odvijalo v kavarni Sputnik, to je naš sedmi gostitelj odkar smo pričeli pred 23 leti.

Malvazija je prikladna tema za konec poletja, po drugi strani pa doživlja pravi preporod, tudi pri nas. Glede na to, da je večina istrske malvazije posajene na hrvaški strani Istre, smo v goste povabili g. Ivana Marića, direktorja Vinistre, ki pod sabo združuje 120 vinarjev na okrog 3200 ha površin. S seboj je prinesel štiri reprezentančne istrske malvazije iz Hrvaške. Slovenske sem si drznil izbrati sam.

201. srečanje Belvina - Decanterjevi nagrajenci 2023

Novice

201. srečanje Belvina - Decanterjevi nagrajenci 2023

Objavljeno 27.06.2023


Prejšnji teden smo na 201. srečanju doživeli prvi stik z vini, ki so si nadela letošnje Decanterjeve medalje.

Več o vinih, ki smo jih pokusili si preberite v nadaljevanju.

Bil je večer odličnih vin, med njimi je bilo tudi par presežkov. Na srečanjih Belvina se ponovno vidimo jeseni. Do takrat pa si omislite čim več dobrih vin.

Prva priložnost bo že 4. julija na 9. mednarodnem Salonu Decanterjevih nagrajencev, kjer bo na voljo tudi nekaj odličnih vin izven Slovenije.

Tudi takšnih z zlato medaljo.

Vljudno vabljeni!   

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Objavljeno 07.06.2023


Nestrpno smo pričakovali rezultate že 20. svetovno najpomembnejšega vinskega ocenjevanja, londonskega Decanter World Wine Awards.

200. srečanje Belvina

Novice

200. srečanje Belvina

Objavljeno 01.06.2023


Pričeli smo januarja 1999. Brez velike ideje, kam nas bo to pripeljalo. Gojili smo veliko strast do vina, videli smo, kako stvarem strežejo v tujin in vedeli smo, da obstaja v Sloveniji veliko ljubiteljev, ki so lačni znanja o vinu. Orali smo ledino. Takrat ni bilo vinskih klubov, vinskih večerij, dostop do informacij o vinu je bil za splošno publiko in ljubitelje prej kot ne zaprt. Mi smo ta prostor odprli.

To so bili nekoliko drugačni časi. Do spleta smo dostopali preko počasnih modemskih povezav, informacije smo večinoma zbirali na terenu  in v knjigah. 

Bilo je leto, ko je v Beli hiši domoval Bill Clinton, Britney Spears se je prvič pojavila na lestvicah, leto pa sta zaznamovala Santanin album Supernatural ter Stingov Brand New Day.

Pametni telefoni? Se šalite? Izkušnja v živo je bila, in še vedno je, neprecenljiva.

199. srečanje Belvina - Čile

Novice

199. srečanje Belvina - Čile

Objavljeno 17.04.2023


V tretjem tednu aprila 2023 se je preko 65 ljubiteljev vina, med njimi tudi lepo število sopotnikov na naši novembrski vinsko-kulinarični turi po Čilu in Argentini, zbralo na 199. srečanju Belvina. Tema: Čile.

Med 13 vini, ki smo jih poskusili je bila večina iz manj znanih regij, nekatera celo iz povsem novih. Nekaj vin pa je predstavljalo železno klasiko Čila, klasiko s katero že dobrih 30 letih, tja od 90. naprej osvajajo vinoljube po vsem svetu - predvsem z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo.

Čile pridela ogromne količine dokaj poceni vin, obenem pa se ponaša z nekaterimi »ikonami«, ki hitro presežejo 80 € in še več. V cenovnem rangu 20 €  - 50 € ni prav veliko vin, kako tudi ni veliko vinarjev, katerih posestva so majhna, »družinska«, tja do 70 hektarjev. A večina vin tega večer je prišla iz kleti manjših vinarjev.

198. srečanje Belvina - šipon vs. rebula

Novice

198. srečanje Belvina - šipon vs. rebula

Objavljeno 03.03.2023


Na 198. srečanju Belvina smo poskusili 15 šiponovo in rebul.

Skozi pokušino se je izkazal minimalističen profil obeh sort, ki je pri šiponu nekoliko bolj saden, pri rebuli pa najdemo odtenek suhih začimb ter kanček simpatične grenkobe.

Najlažje ju je ločiti po vsebnosti kisline, ki je pri šiponu tipično višja. Če je prisoten kanček ostanka sladkorja, tudi vemo, kje smo. Alkoholne stopnje so pri obeh sortah zmerne, nikoli visoke, rezultat pa je pogosto izjemna pitnost.

194. srečanje Belvina - Večer z vini Gruzije in Armenije

Novice

194. srečanje Belvina - Večer z vini Gruzije in Armenije

Objavljeno 30.09.2022


V četrtek 20. septembra smo izpeljali 194. srečanje Belvina. Dobili smo se v gruzinski gostilni Zlato runo, ki jo vodi gruzinska družina Nozadze. Ideja je bila predstaviti tipična vina in tipične sorte iz obeh držav, ki veljata za zibelko vinogradništva ter jih pospremiti s klasičnimi gruzinskimi jedmi.

Večerja z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu

Novice

Večerja z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu

Objavljeno 28.06.2022


Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards (DWWA) vsako leto vnesejo nekaj nemira na slovensko vinsko sceno. Kdo so dobitniki, katera vina so izstopala? Povrhu ocenjevanje vedno znova izpostavi nova imena, bodoče zvezde.

Smetano nagrajenih vin smo ob spremljavi jedi chefa Petra Kovača in njegove ekipe iz Maxima poskusili na večerji 23. junija 2022.

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Objavljeno 07.06.2022


V Londonu je revija Decanter danes objavila rezultate ocenjevanja Decanter World Wine Awards. DWWA je največje ocenjevanje vin na svetu, obenem velja tudi za najpomembnejše. Slovenski vinarji in slovenska vina se na DWWA tradicionalna dobro izkažejo. Šipon in rebula sta najbolj nagrajeni slovenski sorti, bela vina tipično odnesejo več medalj, a zadnje čase tudi rdeča niso od muh.

Letos so se naša vina odrezala tako:

  • 1 platinasta
  • 7 zlatih
  • 70 srebrnih
  • 118 bronastih medalj.

Čestitamo!

Ob tej priložnosti najavljamo 8. mednarodni Salon Decanterjevih nagrajencev, ki se bo odvijal, 5.7. v hotelu Slon v Ljubljani.  Dobrodošli!

Pridite in poskusite nekatera izmed najboljši vin v regiji! Na pokušini bodo le z Decanterjevimi medaljami nagrajena vina.

 

V nadaljevanju si lahko ogledate celoten seznam nagrajencev iz Slovenije.

192. srečanje Belvina - Nebo (Dolenjec, ki v Brdih šteje grozdje)

Novice

192. srečanje Belvina - Nebo (Dolenjec, ki v Brdih šteje grozdje)

Objavljeno 02.06.2022


Kaj vse mora zgoditi, da tehnični človek, inženir, postane vinar? Preobrazba ni tako zapletena, kot je videti na prvi pogled. Odgovor je pravzaprav preprost: rad moraš imeti zemljo. Prav tako pomaga, če se obdaš z vinskimi ljubitelji in vsrkaš njihovo znanje. To je zgodba o  Mihi Berusu, Dolenjcu, ki ga je ljubezen vodila v Sežano. Tam je začel kupovati grozdje in pridelovati vino. Nato je odprl zagonsko podjetje za pomoč vinarjem in vinogradnikom ter ne nazadnje kupil 17-hektarsko posest na najbolj zahodnem delu Goriških brd, ki jo danes poznamo pod imenom Nebo. To je najbolj zahodna vinska klet v Sloveniji, ki se ji bodo v prihodnosti pridružili še restavracija in prenočišča.

To je bilo 192. srečanje Vinskega kluba Belvin z naslovom Posestvo Nebo.

191. srečanje Belvina – Vina Gašper in Gašper Čarman

Novice

191. srečanje Belvina – Vina Gašper in Gašper Čarman

Objavljeno 29.04.2022


Skozi vinski svet in razburkanost samostojne poti v njem nas je tokrat popeljal dvakratni someljejski prvak Slovenije Gašper Čarman, pripadnik tretje generacije družinske gostilne Pri Danilu, lastnik podjetja eVino, in ponosni imetnik številnih Decanterjevih medalj. S svojo širino in vinskim znanjem potrošnike že od leta 2013 razvaja s svojo blagovno znamko Gašper. Pod njo na leto napolni dobrih 150.000 steklenic, kar je za slovenske razmere prava redkost. Med 35 in 40 odstotkov tega roma v tujino.

Kako mu to uspeva?
Med drugim ceni danosti svoje države. Goriška brda so po njegovih besedah ena najboljših regij na svetu: 30 kilometrov jih loči do morja in 40 kilometrov do Alp, imajo dnevni mediteranski vpliv in vpliv nočnega hladnega zraka. Raznolike lege prinašajo možnost odličnih ekspozicij in drenaže, svoje v enačbo prispeva še briška prst opoka.

S svojo linijo je začel predvsem zaradi izziva, saj se »rad vrže v brzice«. Na začetku je bilo težko, saj nima lastnih vinogradov, a je kljub svojim razmislekom izven okvirjev naposled našel skupni jezik s kletjo Brda. Od trte do kozarca je treba sprejeti tisoč različnih odločitev in vse te peljejo v stil, ki se pojavi v kozarcu. A izziv je to svojo vizijo prodati – tu pa se pojavijo brzice.

To je bilo 191. srečanje Vinskega kluba Belvin z naslovom Vina Gašper in Gašper Čarman.

190. srečanje Belvina - SVL ali Slovenska velika lega

Novice

190. srečanje Belvina - SVL ali Slovenska velika lega

Objavljeno 04.04.2022


Po dolgem času smo se prejšnji teden spet zrli iz oči v oči! Srečanje v živo smo vsi že nestrpno čakali, zato ni bilo nič nenavadnega, da smo restavracijo Romansa napolnili do zadnjega kotička. Tokrat smo se poigravali ter spoznavali z idejo SLOVENSKE VELIKE LEGE (SVL), skozi katero so nas popeljali njeni predstavniki Tomaž Klipšteter (SVL), Guillaume Antalick (Šuklje) in Aleks Simčič (Edi Simčič).

SLOVENSKA VELIKA LEGA je združenje vinogradnikov, ki negujejo trte na zgodovinskih, absolutnih legah, kjer nobena druga kulturna rastlina ne uspeva bolje. Njeni ustanovni člani so, poleg že omenjenih hiš Šuklje in Edi Simčič, še Gross in Marof. Preizkusili smo 12 njihovih vin, v skupinah po tri, ki so jih popredalčkali po njihovi shemi: okoliš, vas, lega.

189. srečanje Belvina - Peterletova teza (spletno srečanje, 27. januar ob 19. uri)

Novice

189. srečanje Belvina - Peterletova teza (spletno srečanje, 27. januar ob 19. uri)

Objavljeno 21.02.2022


V Vinskem klubu Belvin smo se prejšnji mesec poigravali s tezo, ki jo je postavil projektni vodja vinske družbe Ožbej Peterle, in sicer, da slovenske vinske kleti ne znajo pridelati odličnega vina. Skupaj z Robertom Gorjakom iz Belvina sta se odločila, da bo takšen mit treba razbliniti. Edini način za to je seveda degustacija. Peterle je izbral svoj nabor petih vin, Gorjak je na drugi strani izbral slogovno in cenovno približno podobna vina. Nato smo organizirali spletno degustacijo, na kateri smo vsakič v paru pokušali dve podobni vin, ter ugotavljali, ali je kakovost vin velikih kleti primerljiva zasebnim vinarjem.
Nato smo glasovali, katero se nam bolj dopade, in v razpravo vključili vinarje, ki jih pridelujejo.

To je bilo 189. srečanje Vinskega kluba Belvina z naslovom Peterletova teza. Že devetič je potekalo prek spleta.

Kaj smo ugotovili na svoji poti?

Great Slovenian White Blends tasting

Novice

Great Slovenian White Blends tasting

Objavljeno 04.11.2021


Slovenian white blends are among the most intriguing wines in the country. They very often stay at the very top of the winemaker’s pyramid and winemakers usually charge the premium for them, especially in Primorska region. Traditionally blends were, and many still are, entry level wines. It was varietal wines where wineries were seeking its tops. On the continent in Podravje and Posavje regions this is still the case. However, some exciting blends are created here too, using both local (Furmint, Welschriesling) and international grapes such as Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling. Touch of Traminer or Muscat might be used as well.

7. mednarodni salon prestižnih vin DECANTERJEVI NAGRAJENCI 2021

Novice

7. mednarodni salon prestižnih vin DECANTERJEVI NAGRAJENCI 2021

Objavljeno 08.09.2021


Belvin, vinska šola je včeraj na gradu Fužine v Ljubljani organizirala 7. mednarodni Salon prestižnih vin Decanterjevi nagrajenci 2021. Predstavilo se je 31 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine z 84 vzorci. Strokovni javnosti in obiskovalcem so bila na voljo izključno vina, ki so bila letos ali v prejšnjih letih nagrajena na londonskem DWWA, Decanter World Wine Awards, najpomembnejšem, največjem in najkredibilnejšem vinskem ocenjevanju na svetu.

Mednarodni salon prestižnih vin v Ljubljani

Novice

Mednarodni salon prestižnih vin v Ljubljani

Objavljeno 02.09.2021


V torek, 7. septembra, bodo na Fužinskem gradu na svoj račun prišli vinski sladokusci. Vinska šola Belvin bo organizirala 7. mednarodni salon prestižnih vin Decanterjevi nagrajenci 2021. Predstavilo se bo okoli 30 vinarjev.

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2021

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2021

Objavljeno 07.07.2021


Vprašanje, ki je te dni vršalo po slovenski vinski sceni, se glasi: Kateri slovenski vinarji so prejemniki nagrad na svetovno najpomembnejšem vinskem ocenjevanju, londonskem Decanter World Wine Awards, in kdaj jih bo moč okusiti?

Steven Spurrier 1941-2021

Novice

Steven Spurrier 1941-2021

Objavljeno 09.03.2021


Bilo je februarja 1999 v Toskani, v vasici Strada in Chianti. Na dogodku L'Anteprima Chianti Classico, Vino Nobile Montepulciano se je zbrala lepa četica vinopiscev iz vsega sveta. Dogodek sem obiskal drugo leto zapored ravno sem se spraševal, kako pomemben je sploh ta dogodek v svetovnem merilu, saj za nobenega od prisotnih vinopiscev pred tem še nisem slišal. Med pokušino enega izmed chiantijev je v sobo stopil Steven Spurrier...

ONLINE izvedbe seminarjev

Novice

ONLINE izvedbe seminarjev

Objavljeno 29.11.2020


Kako potekajo ONLINE seminarji?

Robert Gorjak

Novice

Robert Gorjak

Objavljeno 29.11.2020


diploma WSET

Robert Parker, Decanter man  of the year

Novice

Robert Parker, Decanter man of the year

Objavljeno 20.08.2020


Read Andrew Jefford's extended, in-depth interview with Robert M. Parker Jr, this year's Decanter Hall of Fame laureate...

177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Novice

177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Objavljeno 19.06.2020


Ljubljana, Romansa 24. september ob 19.00

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Objavljeno 07.06.2022

V Londonu je revija Decanter danes objavila rezultate ocenjevanja Decanter World Wine Awards. DWWA je največje ocenjevanje vin na svetu, obenem velja tudi za najpomembnejše. Slovenski vinarji in slovenska vina se na DWWA tradicionalna dobro izkažejo. Šipon in rebula sta najbolj nagrajeni slovenski sorti, bela vina tipično odnesejo več medalj, a zadnje čase tudi rdeča niso od muh.

Letos so se naša vina odrezala tako:

  • 1 platinasta
  • 7 zlatih
  • 70 srebrnih
  • 118 bronastih medalj.

Čestitamo!

Ob tej priložnosti najavljamo 8. mednarodni Salon Decanterjevih nagrajencev, ki se bo odvijal, 5.7. v hotelu Slon v Ljubljani.  Dobrodošli!

Pridite in poskusite nekatera izmed najboljši vin v regiji! Na pokušini bodo le z Decanterjevimi medaljami nagrajena vina.

 

V nadaljevanju si lahko ogledate celoten seznam nagrajencev iz Slovenije.

PLATINASTO PRIZNANJE:

Ščurek Zero Brut
platinum-img
97 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White

ZLATO PRIZNANJE:
Atelier Kramar Bohem
gold-img
96 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Brič Vinagra Refošk
gold-img
96 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Red
Erzetič Orbis Rebula
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Istenič Prestige Extra Brut
gold-img
95 Slovenia Posavje Bizeljsko-Sremič 2013 White
Klet Brda Bagueri Superior Rebula
gold-img
95 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Marc Pinela
gold-img
96 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Steras Epulon
gold-img
95 Slovenia Primorska Not Applicable 2019 Red


SREBRNO PRIZNANJE:
Anima Zelen
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Atelier Kramar Primario
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Orange
Atelier Kramar Bohem
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Atelier Kramar Bohem
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Benčina Merlot
silver-img
92 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Red
Benedetič Sauvignonasse
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Bjana Brut
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda NV White
Bjana Rosé Brut
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda NV Rosé
Bjana Zero Brut
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Brič Malvazija
silver-img
90 Slovenia Primorska Koper 2021 White
Bužinel Rebula
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Dolfo Merlot Reserva
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2016 Red
Domačija Bizjak Rebula
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Domačija Bizjak Cabernet Sauvignon
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Domačija Bizjak Chardonnay
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Domačija Bizjak Sivi Pinot
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Doppler šIpon
silver-img
91 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Enostavno Dobra M Goodfella
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska 2019 White
Erzetič Orbis Chardonnay
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Erzetič Crna Rebula
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Gašper Wines Selekcija Rebula
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Hrvatin Refošk
silver-img
90 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Red
Istenič Gourmet Rosé Brut
silver-img
91 Slovenia Posavje Bizeljsko-Sremič 2018 Rosé
Klet Brda Single Vineyard Merlot
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Klet Brda A Plus White
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 White
Klet Brda De Baguer Merlot-Cabernet Franc
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 Red
Klet Brda Krasno Belo-White
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Klet Brda Rebula Quercus
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Klet Brda Quercus Sivi Pinot-Pinot Grigio
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Klet Brda Krasno Sauvignon Blanc-Ribolla Gialla
silver-img
91 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Klet Brda Schumacher Pinot Noir
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Klet Brda Schumacher Cabernet Franc
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Klet Krsko Turn Classic Modra Frankinja
silver-img
91 Slovenia Posavje Not Applicable 2019 Red
Kulčar Laški Rizling
silver-img
90 Slovenia Podravje Prekmurje 2020 White
Lavrenčič Cuvée Rouge
silver-img
91 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Red
M - Enostavno Dobra Vina Bigboy
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Marjan Simčič Leonardo
silver-img
94 Slovenia Primorska Goriška Brda 2016 White
Marko Sirk Marcus Extra Brut
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Marko Skocaj Gredič Belo
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2015 White
Medot Golden Epoque Rebula
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Moje Paradis Rebula
silver-img
92 Slovenia Primorska Not Applicable 2020 White
Moro Margherita
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Moro Chardonnay
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Nebó Merlot
silver-img
93 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Poljšak Merlot
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2017 Red
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Sivi Pinot
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Ena Dva Tri Sauvignon Blanc-Furmint
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2020 White
Puklavec Family Wines Archive Wine Riesling
silver-img
91 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 1992 White
Ronk Selectus Grigio
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Orange
Santomas Mezzo Forte
silver-img
90 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Red
Santomas Syrah
silver-img
92 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2019 Red
Scurek Rebula Up
silver-img
90 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Simčič Penina Brut Nature
silver-img
92 Slovenia Primorska Goriška Brda 2017 White
Statera Šipon
silver-img
92 Slovenia Podravje Haloze 2021 White
Steras Wines Pinot Noir
silver-img
92 Slovenia Primorska Not Applicable 2018 Red
The Doktor Merlot
silver-img
92 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 Red
The Doktor Malvazija
silver-img
90 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
The Doktor Sivi Pinot
silver-img
90 Slovenia Primorska Not Applicable 2020 Orange
Vina Benčina Pinot Noir
silver-img
92 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Red
Vinakoper Capo d'Istria Shiraz
silver-img
90 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2020 Red
Vinakras Teranton
silver-img
90 Slovenia Primorska Kras 2015 Red
Vinakras Prestige Teran
silver-img
90 Slovenia Primorska Kras 2016 Red
Vino Marc Zelen
silver-img
93 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Vinogradi Horvat Chardonnay
silver-img
90 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Vinska Klet Frelih Extra Brut
silver-img
90 Slovenia Posavje Dolenjska 2017 White
Vinska Klet Metlika Prestige Modra Frankinja
silver-img
92 Slovenia Posavje Bela Krajina 2018 Red
Winery Jaunik Pinot Tris
silver-img
90 Slovenia Podravje Maribor 2021 Rosé
Wipach Rebula
silver-img
92 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2017 Orange
žAren Albiana Brut Nature
silver-img
91 Slovenia Posavje Dolenjska NV White
Zaro Wines Malvazija
silver-img
90 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2019 White


BRONASTO PRIZNANJE:
Anima Wine Rebula
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Bizjak Rumena Rebula
bronze-img
89 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 White
Bjana Blanc De Noirs Extra Brut
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Brič Cabernet Franc
bronze-img
88 Slovenia Primorska Koper 2018 Red
Bužinel Wine Brothers Chardonnay
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Bužinel Rebula Wine Brothers
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Deci Zelen
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Dolfo Pinot Noir
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 Red
Domaine Vicomte de Noüe Marinič Groblja
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Ekološka Vina Besednjak Refošk
bronze-img
87 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Red
Ekološka Vina Besednjak Refošk
bronze-img
87 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2016 Red
Enostavno Dobra Extrem
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Erzetič Cabernet Sauvignon
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Ferjančič Fino Belo
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 White
Franc Dušak Sauvignon Blanc
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Franc Dušak Ribolla Gialla
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Gašper Malvazija
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Gašper Pinot Grigio
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Gašper Markiza Rose
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 Rosé
Gašper Wines Selekcija Cabernet Franc
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Hiša Vin Emino Eminent Modra Frankinja
bronze-img
88 Slovenia Podravje Šmarje-Virštanj 2018 Red
Hrvatin Merlot
bronze-img
88 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Red
Istenič Prestige Extra Brut
bronze-img
87 Slovenia Posavje Bizeljsko-Sremič 2017 White
Istenič no.1 Brut
bronze-img
88 Slovenia Posavje Bizeljsko-Sremič NV White
Klet Brda Bagueri Sauvignon Blanc
bronze-img
89 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Klet Brda Krasno Rdeče
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Klet Brda Quercus Selekcija Rdeča Zvrst
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Klet Brda Beli Pinot-Pinot Bianco
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Klet Brda Schumacher Sauvignon Blanc
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Klet Krsko Turn Classic Cvicek PTP
bronze-img
86 Slovenia Posavje Dolenjska 2021 Rosé
Klet Krsko Turn Premium Beli Pinot
bronze-img
86 Slovenia Posavje Bizeljsko-Sremič 2018 White
Klet Krsko Turn Gourmet Bela Penina
bronze-img
86 Slovenia Posavje Dolenjska 2018 White
Klet Krsko Laški Rizling Suhi Jagodni Izbor
bronze-img
88 Slovenia Posavje Bizeljsko-Sremič 2011 White
Kmetija Trošt Zelen
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Kmetija Trošt Pinela
bronze-img
87 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Koglot Malvazija
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Krsko Turn Premium Bela Extra Brut
bronze-img
87 Slovenia Posavje Dolenjska 2018 White
Lavrenčič Merlot
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2017 Red
Marinic Erigone Anne Cerou Superiore I Cru Classificazione
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Marinic Zala
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Marinic Sauvignon
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Marinic Refosco
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 Red
Mavrič Chardonnay Delectus
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Medot Journey Rebula
bronze-img
89 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Nebó Rosé Premium
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 Rosé
Nebó Beli Pinot
bronze-img
89 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Nebó Chardonnay
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Penine Simonic Jakopin
bronze-img
89 Slovenia Posavje Bela Krajina 2009 Orange
Poljšak Selekcija Cabernet Sauvignon
bronze-img
87 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2015 Red
Puklavec Family Wines Seven Numbers Sauvignon Blanc
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Sauvignon Blanc-Pinot Grigio
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Rumeni Muškat
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Jeruzalem Ormož Chardonnay
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Puklavec Family Wines Seven Numbers 8 Brut
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV White
Puklavec Family Wines Seven Numbers Chardonnay
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Puklavec Family Wines Estate Selection Brut Nature
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV White
Radgonske Zlata Radgonska Penina Selection Brut
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV White
Radgonske Zlata Radgonska Penina Rosé Extra Dry
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija NV Rosé
Radgonske Gorice Traminec
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2020 White
Reja Cabernet Sauvignon
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2012 Red
Reja Rakac Rebula
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2016 Orange
Ronk Merlot
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2016 Red
Ronk Selectus Red
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2016 Red
Santomas Rosé
bronze-img
87 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2021 Rosé
Scurek Dugo
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Scurek Jazbine
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 White
Ščurek Malvazija
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2019 Orange
Sibav Tajo
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Sibav Beli Pinot
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2018 White
Simonič Semiška Penina Brut
bronze-img
88 Slovenia Posavje Bela Krajina 2015 White
St. Rupert Frelih Cvicek Od Fare
bronze-img
88 Slovenia Posavje Dolenjska 2021 Rosé
Statera Sivi Pinot
bronze-img
86 Slovenia Podravje Haloze 2021 White
Steras Wines Saurin Hills Malvazija
bronze-img
87 Slovenia Primorska Not Applicable 2021 White
The Doktor Cabernet Sauvignon
bronze-img
86 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 Red
The Doktor Diagnose
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 Red
Ušaj Malvazija
bronze-img
86 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2017 Orange
Vehovar Sauvignon Blanc
bronze-img
86 Slovenia Podravje Štajerska 2021 White
Vina Benčina Barbera
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 Red
Vina Cuk Special Selection Modri Pinot
bronze-img
87 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2016 Red
Vina Cuk Sauvignon
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Vina Guštin Merlot
bronze-img
86 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2013 Red
Vina Kotolenko Sauvignon
bronze-img
86 Slovenia Podravje Haloze 2021 White
Vina Mramor Premium Chardonnay
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Vina Mramor Modra Frankinja Barrique
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2018 Red
Vinag 1847 Kriehuber Chardonnay Sec
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Vinag 1847 Kriehuber Chardonnay Brut
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Vinakoper Capo d'Istria Refošk
bronze-img
89 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Red
Vinakoper Capris Refošk
bronze-img
88 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2020 Red
Vinakras Teran La Marie
bronze-img
88 Slovenia Primorska Kras 2018 Red
Vinakras Sežana Vitovska La Marie
bronze-img
87 Slovenia Primorska Kras 2018 White
Vinales Karleta Red
bronze-img
86 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2019 Red
Vinarstvo Avguštin Sauvignon
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska 2021 White
Vinarstvo Avguštin Chardonnay
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska 2021 White
Vini Noue Marinic Erigone Ribolla Gialla
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
Vino Gross Korže
bronze-img
89 Slovenia Podravje Haloze 2019 White
Vino Gross Maribor Blanc
bronze-img
88 Slovenia Podravje Maribor 2019 White
Vinska Klet Frelih Noir
bronze-img
88 Slovenia Posavje Dolenjska 2018 Red
Vinska Klet Frelih Rosé Extra Brut
bronze-img
87 Slovenia Posavje Dolenjska 2016 Rosé
Vinska Klet Metlika 1909 Prestige Chardonnay
bronze-img
86 Slovenia Posavje Bela Krajina 2019 White
Vipava 1894 Lanthieri Pinela
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2020 White
Vipava 1894 Terase Pinot Gris
bronze-img
86 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 White
Vipava 1894 Terase Malvazija
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2019 White
Vipava 1894 Penina Zelena
bronze-img
88 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2021 White
Vipava 1894 Pikolit
bronze-img
89 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2018 White
Winery Jaunik Sauvignon
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 White
Winery Vehovar Zeleni Silvanec
bronze-img
89 Slovenia Podravje Štajerska 2021 White
Wipach Merlot
bronze-img
89 Slovenia Primorska Vipavska Dolina 2017 Red
Zajc Cviček Ptp Authentic Yeast Unfiltered
bronze-img
87 Slovenia Posavje Cviček 2021 Red
Zalatel Čisto Belo
bronze-img
89 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 White
žAren Albiana Alto Chardonnay
bronze-img
87 Slovenia Posavje Dolenjska 2018 White
žAren Albiana Zeleni Silvanec
bronze-img
88 Slovenia Posavje Dolenjska 2019 White
Zaro Gran Morer Pivol
bronze-img
87 Slovenia Primorska Slovenska Istra 2018 Red
Zarova Class Cabernet Franc
bronze-img
86 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Zarova Class Cabernet Sauvignon
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Zarova Merlot Class
bronze-img
88 Slovenia Primorska Goriška Brda 2020 Red
Zarova Rebula
bronze-img
87 Slovenia Primorska Goriška Brda 2021 White
Zlati Grič Renski Rizling
bronze-img
88 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2019 White
Zlati Grič Rosé
bronze-img
87 Slovenia Podravje Štajerska Slovenija 2021 Rosé

Podarite
čudovito darilo

Naš cilj je razvijati ter izvajati kvalitetne in zanimive tečaje, delavnice ter degustacije namenjene profesionalcem iz vinske panoge, kakor tudi ljubiteljem, ki želijo razširiti svoja vinska obzorja.

Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon