Novice

Ostanite obveščeni

202. srečanje Belvina - Čudoviti svet malvazij

Novice

202. srečanje Belvina - Čudoviti svet malvazij

Objavljeno 26.09.2023


Na 202. srečanju Belvina smo se lotili zelo aktualne teme – sorte istrska malvazija. Trenutno je zelo priljubljena in je ena redkih sort, katerih površine v Sloveniji naraščajo.

Srečanje se je prvič odvijalo v kavarni Sputnik, to je naš sedmi gostitelj odkar smo pričeli pred 23 leti.

Malvazija je prikladna tema za konec poletja, po drugi strani pa doživlja pravi preporod, tudi pri nas. Glede na to, da je večina istrske malvazije posajene na hrvaški strani Istre, smo v goste povabili g. Ivana Marića, direktorja Vinistre, ki pod sabo združuje 120 vinarjev na okrog 3200 ha površin. S seboj je prinesel štiri reprezentančne istrske malvazije iz Hrvaške. Slovenske sem si drznil izbrati sam.

201. srečanje Belvina - Decanterjevi nagrajenci 2023

Novice

201. srečanje Belvina - Decanterjevi nagrajenci 2023

Objavljeno 27.06.2023


Prejšnji teden smo na 201. srečanju doživeli prvi stik z vini, ki so si nadela letošnje Decanterjeve medalje.

Več o vinih, ki smo jih pokusili si preberite v nadaljevanju.

Bil je večer odličnih vin, med njimi je bilo tudi par presežkov. Na srečanjih Belvina se ponovno vidimo jeseni. Do takrat pa si omislite čim več dobrih vin.

Prva priložnost bo že 4. julija na 9. mednarodnem Salonu Decanterjevih nagrajencev, kjer bo na voljo tudi nekaj odličnih vin izven Slovenije.

Tudi takšnih z zlato medaljo.

Vljudno vabljeni!   

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2023

Objavljeno 07.06.2023


Nestrpno smo pričakovali rezultate že 20. svetovno najpomembnejšega vinskega ocenjevanja, londonskega Decanter World Wine Awards.

200. srečanje Belvina

Novice

200. srečanje Belvina

Objavljeno 01.06.2023


Pričeli smo januarja 1999. Brez velike ideje, kam nas bo to pripeljalo. Gojili smo veliko strast do vina, videli smo, kako stvarem strežejo v tujin in vedeli smo, da obstaja v Sloveniji veliko ljubiteljev, ki so lačni znanja o vinu. Orali smo ledino. Takrat ni bilo vinskih klubov, vinskih večerij, dostop do informacij o vinu je bil za splošno publiko in ljubitelje prej kot ne zaprt. Mi smo ta prostor odprli.

To so bili nekoliko drugačni časi. Do spleta smo dostopali preko počasnih modemskih povezav, informacije smo večinoma zbirali na terenu  in v knjigah. 

Bilo je leto, ko je v Beli hiši domoval Bill Clinton, Britney Spears se je prvič pojavila na lestvicah, leto pa sta zaznamovala Santanin album Supernatural ter Stingov Brand New Day.

Pametni telefoni? Se šalite? Izkušnja v živo je bila, in še vedno je, neprecenljiva.

199. srečanje Belvina - Čile

Novice

199. srečanje Belvina - Čile

Objavljeno 17.04.2023


V tretjem tednu aprila 2023 se je preko 65 ljubiteljev vina, med njimi tudi lepo število sopotnikov na naši novembrski vinsko-kulinarični turi po Čilu in Argentini, zbralo na 199. srečanju Belvina. Tema: Čile.

Med 13 vini, ki smo jih poskusili je bila večina iz manj znanih regij, nekatera celo iz povsem novih. Nekaj vin pa je predstavljalo železno klasiko Čila, klasiko s katero že dobrih 30 letih, tja od 90. naprej osvajajo vinoljube po vsem svetu - predvsem z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo.

Čile pridela ogromne količine dokaj poceni vin, obenem pa se ponaša z nekaterimi »ikonami«, ki hitro presežejo 80 € in še več. V cenovnem rangu 20 €  - 50 € ni prav veliko vin, kako tudi ni veliko vinarjev, katerih posestva so majhna, »družinska«, tja do 70 hektarjev. A večina vin tega večer je prišla iz kleti manjših vinarjev.

198. srečanje Belvina - šipon vs. rebula

Novice

198. srečanje Belvina - šipon vs. rebula

Objavljeno 03.03.2023


Na 198. srečanju Belvina smo poskusili 15 šiponovo in rebul.

Skozi pokušino se je izkazal minimalističen profil obeh sort, ki je pri šiponu nekoliko bolj saden, pri rebuli pa najdemo odtenek suhih začimb ter kanček simpatične grenkobe.

Najlažje ju je ločiti po vsebnosti kisline, ki je pri šiponu tipično višja. Če je prisoten kanček ostanka sladkorja, tudi vemo, kje smo. Alkoholne stopnje so pri obeh sortah zmerne, nikoli visoke, rezultat pa je pogosto izjemna pitnost.

194. srečanje Belvina - Večer z vini Gruzije in Armenije

Novice

194. srečanje Belvina - Večer z vini Gruzije in Armenije

Objavljeno 30.09.2022


V četrtek 20. septembra smo izpeljali 194. srečanje Belvina. Dobili smo se v gruzinski gostilni Zlato runo, ki jo vodi gruzinska družina Nozadze. Ideja je bila predstaviti tipična vina in tipične sorte iz obeh držav, ki veljata za zibelko vinogradništva ter jih pospremiti s klasičnimi gruzinskimi jedmi.

Večerja z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu

Novice

Večerja z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu

Objavljeno 28.06.2022


Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards (DWWA) vsako leto vnesejo nekaj nemira na slovensko vinsko sceno. Kdo so dobitniki, katera vina so izstopala? Povrhu ocenjevanje vedno znova izpostavi nova imena, bodoče zvezde.

Smetano nagrajenih vin smo ob spremljavi jedi chefa Petra Kovača in njegove ekipe iz Maxima poskusili na večerji 23. junija 2022.

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2022

Objavljeno 07.06.2022


V Londonu je revija Decanter danes objavila rezultate ocenjevanja Decanter World Wine Awards. DWWA je največje ocenjevanje vin na svetu, obenem velja tudi za najpomembnejše. Slovenski vinarji in slovenska vina se na DWWA tradicionalna dobro izkažejo. Šipon in rebula sta najbolj nagrajeni slovenski sorti, bela vina tipično odnesejo več medalj, a zadnje čase tudi rdeča niso od muh.

Letos so se naša vina odrezala tako:

  • 1 platinasta
  • 7 zlatih
  • 70 srebrnih
  • 118 bronastih medalj.

Čestitamo!

Ob tej priložnosti najavljamo 8. mednarodni Salon Decanterjevih nagrajencev, ki se bo odvijal, 5.7. v hotelu Slon v Ljubljani.  Dobrodošli!

Pridite in poskusite nekatera izmed najboljši vin v regiji! Na pokušini bodo le z Decanterjevimi medaljami nagrajena vina.

 

V nadaljevanju si lahko ogledate celoten seznam nagrajencev iz Slovenije.

192. srečanje Belvina - Nebo (Dolenjec, ki v Brdih šteje grozdje)

Novice

192. srečanje Belvina - Nebo (Dolenjec, ki v Brdih šteje grozdje)

Objavljeno 02.06.2022


Kaj vse mora zgoditi, da tehnični človek, inženir, postane vinar? Preobrazba ni tako zapletena, kot je videti na prvi pogled. Odgovor je pravzaprav preprost: rad moraš imeti zemljo. Prav tako pomaga, če se obdaš z vinskimi ljubitelji in vsrkaš njihovo znanje. To je zgodba o  Mihi Berusu, Dolenjcu, ki ga je ljubezen vodila v Sežano. Tam je začel kupovati grozdje in pridelovati vino. Nato je odprl zagonsko podjetje za pomoč vinarjem in vinogradnikom ter ne nazadnje kupil 17-hektarsko posest na najbolj zahodnem delu Goriških brd, ki jo danes poznamo pod imenom Nebo. To je najbolj zahodna vinska klet v Sloveniji, ki se ji bodo v prihodnosti pridružili še restavracija in prenočišča.

To je bilo 192. srečanje Vinskega kluba Belvin z naslovom Posestvo Nebo.

191. srečanje Belvina – Vina Gašper in Gašper Čarman

Novice

191. srečanje Belvina – Vina Gašper in Gašper Čarman

Objavljeno 29.04.2022


Skozi vinski svet in razburkanost samostojne poti v njem nas je tokrat popeljal dvakratni someljejski prvak Slovenije Gašper Čarman, pripadnik tretje generacije družinske gostilne Pri Danilu, lastnik podjetja eVino, in ponosni imetnik številnih Decanterjevih medalj. S svojo širino in vinskim znanjem potrošnike že od leta 2013 razvaja s svojo blagovno znamko Gašper. Pod njo na leto napolni dobrih 150.000 steklenic, kar je za slovenske razmere prava redkost. Med 35 in 40 odstotkov tega roma v tujino.

Kako mu to uspeva?
Med drugim ceni danosti svoje države. Goriška brda so po njegovih besedah ena najboljših regij na svetu: 30 kilometrov jih loči do morja in 40 kilometrov do Alp, imajo dnevni mediteranski vpliv in vpliv nočnega hladnega zraka. Raznolike lege prinašajo možnost odličnih ekspozicij in drenaže, svoje v enačbo prispeva še briška prst opoka.

S svojo linijo je začel predvsem zaradi izziva, saj se »rad vrže v brzice«. Na začetku je bilo težko, saj nima lastnih vinogradov, a je kljub svojim razmislekom izven okvirjev naposled našel skupni jezik s kletjo Brda. Od trte do kozarca je treba sprejeti tisoč različnih odločitev in vse te peljejo v stil, ki se pojavi v kozarcu. A izziv je to svojo vizijo prodati – tu pa se pojavijo brzice.

To je bilo 191. srečanje Vinskega kluba Belvin z naslovom Vina Gašper in Gašper Čarman.

190. srečanje Belvina - SVL ali Slovenska velika lega

Novice

190. srečanje Belvina - SVL ali Slovenska velika lega

Objavljeno 04.04.2022


Po dolgem času smo se prejšnji teden spet zrli iz oči v oči! Srečanje v živo smo vsi že nestrpno čakali, zato ni bilo nič nenavadnega, da smo restavracijo Romansa napolnili do zadnjega kotička. Tokrat smo se poigravali ter spoznavali z idejo SLOVENSKE VELIKE LEGE (SVL), skozi katero so nas popeljali njeni predstavniki Tomaž Klipšteter (SVL), Guillaume Antalick (Šuklje) in Aleks Simčič (Edi Simčič).

SLOVENSKA VELIKA LEGA je združenje vinogradnikov, ki negujejo trte na zgodovinskih, absolutnih legah, kjer nobena druga kulturna rastlina ne uspeva bolje. Njeni ustanovni člani so, poleg že omenjenih hiš Šuklje in Edi Simčič, še Gross in Marof. Preizkusili smo 12 njihovih vin, v skupinah po tri, ki so jih popredalčkali po njihovi shemi: okoliš, vas, lega.

189. srečanje Belvina - Peterletova teza (spletno srečanje, 27. januar ob 19. uri)

Novice

189. srečanje Belvina - Peterletova teza (spletno srečanje, 27. januar ob 19. uri)

Objavljeno 21.02.2022


V Vinskem klubu Belvin smo se prejšnji mesec poigravali s tezo, ki jo je postavil projektni vodja vinske družbe Ožbej Peterle, in sicer, da slovenske vinske kleti ne znajo pridelati odličnega vina. Skupaj z Robertom Gorjakom iz Belvina sta se odločila, da bo takšen mit treba razbliniti. Edini način za to je seveda degustacija. Peterle je izbral svoj nabor petih vin, Gorjak je na drugi strani izbral slogovno in cenovno približno podobna vina. Nato smo organizirali spletno degustacijo, na kateri smo vsakič v paru pokušali dve podobni vin, ter ugotavljali, ali je kakovost vin velikih kleti primerljiva zasebnim vinarjem.
Nato smo glasovali, katero se nam bolj dopade, in v razpravo vključili vinarje, ki jih pridelujejo.

To je bilo 189. srečanje Vinskega kluba Belvina z naslovom Peterletova teza. Že devetič je potekalo prek spleta.

Kaj smo ugotovili na svoji poti?

Great Slovenian White Blends tasting

Novice

Great Slovenian White Blends tasting

Objavljeno 04.11.2021


Slovenian white blends are among the most intriguing wines in the country. They very often stay at the very top of the winemaker’s pyramid and winemakers usually charge the premium for them, especially in Primorska region. Traditionally blends were, and many still are, entry level wines. It was varietal wines where wineries were seeking its tops. On the continent in Podravje and Posavje regions this is still the case. However, some exciting blends are created here too, using both local (Furmint, Welschriesling) and international grapes such as Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling. Touch of Traminer or Muscat might be used as well.

7. mednarodni salon prestižnih vin DECANTERJEVI NAGRAJENCI 2021

Novice

7. mednarodni salon prestižnih vin DECANTERJEVI NAGRAJENCI 2021

Objavljeno 08.09.2021


Belvin, vinska šola je včeraj na gradu Fužine v Ljubljani organizirala 7. mednarodni Salon prestižnih vin Decanterjevi nagrajenci 2021. Predstavilo se je 31 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine z 84 vzorci. Strokovni javnosti in obiskovalcem so bila na voljo izključno vina, ki so bila letos ali v prejšnjih letih nagrajena na londonskem DWWA, Decanter World Wine Awards, najpomembnejšem, največjem in najkredibilnejšem vinskem ocenjevanju na svetu.

Mednarodni salon prestižnih vin v Ljubljani

Novice

Mednarodni salon prestižnih vin v Ljubljani

Objavljeno 02.09.2021


V torek, 7. septembra, bodo na Fužinskem gradu na svoj račun prišli vinski sladokusci. Vinska šola Belvin bo organizirala 7. mednarodni salon prestižnih vin Decanterjevi nagrajenci 2021. Predstavilo se bo okoli 30 vinarjev.

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2021

Novice

Rezultati ocenjevanja Decanter World Wine Awards 2021

Objavljeno 07.07.2021


Vprašanje, ki je te dni vršalo po slovenski vinski sceni, se glasi: Kateri slovenski vinarji so prejemniki nagrad na svetovno najpomembnejšem vinskem ocenjevanju, londonskem Decanter World Wine Awards, in kdaj jih bo moč okusiti?

Steven Spurrier 1941-2021

Novice

Steven Spurrier 1941-2021

Objavljeno 09.03.2021


Bilo je februarja 1999 v Toskani, v vasici Strada in Chianti. Na dogodku L'Anteprima Chianti Classico, Vino Nobile Montepulciano se je zbrala lepa četica vinopiscev iz vsega sveta. Dogodek sem obiskal drugo leto zapored ravno sem se spraševal, kako pomemben je sploh ta dogodek v svetovnem merilu, saj za nobenega od prisotnih vinopiscev pred tem še nisem slišal. Med pokušino enega izmed chiantijev je v sobo stopil Steven Spurrier...

ONLINE izvedbe seminarjev

Novice

ONLINE izvedbe seminarjev

Objavljeno 29.11.2020


Kako potekajo ONLINE seminarji?

Robert Gorjak

Novice

Robert Gorjak

Objavljeno 29.11.2020


diploma WSET

Robert Parker, Decanter man  of the year

Novice

Robert Parker, Decanter man of the year

Objavljeno 20.08.2020


Read Andrew Jefford's extended, in-depth interview with Robert M. Parker Jr, this year's Decanter Hall of Fame laureate...

177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Novice

177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Objavljeno 19.06.2020


Ljubljana, Romansa 24. september ob 19.00

200. srečanje Belvina

Objavljeno 01.06.2023

Pričeli smo januarja 1999. Brez velike ideje, kam nas bo to pripeljalo. Gojili smo veliko strast do vina, videli smo, kako stvarem strežejo v tujin in vedeli smo, da obstaja v Sloveniji veliko ljubiteljev, ki so lačni znanja o vinu. Orali smo ledino. Takrat ni bilo vinskih klubov, vinskih večerij, dostop do informacij o vinu je bil za splošno publiko in ljubitelje prej kot ne zaprt. Mi smo ta prostor odprli.

To so bili nekoliko drugačni časi. Do spleta smo dostopali preko počasnih modemskih povezav, informacije smo večinoma zbirali na terenu  in v knjigah. 

Bilo je leto, ko je v Beli hiši domoval Bill Clinton, Britney Spears se je prvič pojavila na lestvicah, leto pa sta zaznamovala Santanin album Supernatural ter Stingov Brand New Day.

Pametni telefoni? Se šalite? Izkušnja v živo je bila, in še vedno je, neprecenljiva.

Participacija za prvo srečanje je znašala 1000 SIT, oz. 4 €. Tako malo tudi zato, ker je bil Samo Kupljen, direktor Astrala, kjer smo se dobivali prvih nekaj let, veliki ljubitelj vina in nam je ponudil nadvse ugodne pogoje. Prvo srečanje, predstavila se je klet Jeruzalem Ormož, je suvereno odvodil Danilo Šnajder, danes enolog v kleti Verus. Verjetno ni potrebno poudarjati, da se je na 2. srečanju predstavila hiša Vino Kupljen. Aleš Kristančič, ki je na tretjem srečanju predstavljal že takrat razvpito klet Movia, je zabavljal, da je »šele tretji«, a svojimi vini in prezenco je pričaral izjemen večer.

Od takrat pa do danes se je zvrstilo 200 srečanj. V prvih 10. letih smo jih opravili 100. V goste so prišli praktično vsi ključni slovenski vinarji, dotaknili pa smo se tudi vin Toskane, Bordeauxa, Portugalske, penečih vin, sladkih vin, chardonnayja, sauvignona, šipona, renskega rizlinga …, pa tudi napak v vinu, cigar in oljčnega olja. Za drugih 100 srečanj smo rabili nekaj več, dobrih 14 let. V drugi »dekadi« so teme postajale bolj zahtevne, publika pa precej bolj podučena.

Kdor bi obiskal vsa srečanja, tudi pisec teh vrstic ni med njimi, enkrat je manjkal, je lahko sistematično in vodeno poskusil preko 2500 vin in si s tem ustvaril precej dobro mnenje o vinih Slovenije, se dotaknil vin sveta in, če je bil dovolj pozoren, predvsem spoznal svoj okus. Resnično smo širili vinska obzorja.

Ob izbiri vin za 200. srečanje sem imel kar nekaj dilem. Katera vina izbrati? Jasno je bilo, da si želim vino iz kleti, Jeruzalem Ormož, danes Puklavec Family Wines. So moja »domicilna« klet, kleti iz kraja v katerem sem obiskoval osnovno šolo in kjer sem pridobil strast o vinu ter prve informacije iz prve roke. Potem je bilo jasno, da takšen večer ne more biti brez odličnega šipona. Ostalo? Sprehodimo se skozi svetovno vinsko klasiko, skozi vina, ki se tako ali drugače zaznamovala prvih 24 let, vina na katera imam posebne spomine. Na koncu sem se odločil, da naj bodo to vina iz moje vinske arhive. S šefom Petrom Kovačem, ki pripravil eno zadnjih večerij v Maximu, sva se dobila pri nas doma, da mu predstavim vina, ki bodo na večerji. Vina so mi bila tako všeč, da se je odločil 5 hodni menu pretvoriti v 7 hodnega in se resnično potrudil ter pripravil eno najboljših ujemanj vina in hrane. Vaše pohvale ob koncu večera to potrjujejo.

Večer smo pričeli z vinom Pol Roger Brut Reserve, ki se je točil iz magnumov. Ko sva z ženo Sandro leta 1999 prvič obiskala Šampanjo sva obiskala tudi dotično klet. Sprejel naju je Christian Pol Roger. Ja, ni prav pogosto, da te sprejeme nekdo, ki ima enak priimek kot je ime kleti. Izjavil je, da so kleti povsod enake, vinogradi tudi, in da predlaga, da se posedemo v enem izmed njihovih salonov in skupaj popijemo steklenico njihovega bruta. In tako je tudi bilo. Nepozabno. G. Pol Roger nama je demonstriral glavno poslanstvo vina, njegov glavni namen. Da nas združuje, da si ga delimo v dobri družbi in da v nas zbudi družabnost, intelekt in še mnogo tega. Ob jadranski tuni, avokadu in dvojna smetani smo postregli drugo vino Šipon 2021 Verus. Predstavil ga je, kdo drug kot Danilo Šnajder, prvi govorec na Belvinu. Gre za šipon, ki bo zdržal vsaj 20 let in bo vsako leto boljši, četudi je zaprt z navojnim zamaškom. Gremo stavit? Svetovno vinsko klasiko smo nadaljevali z delikatnim Ürziger Würzgarten Riesling 2018 GG Alte Reben, iz hiše Dr. Loosen, iz Mozele. Njegova lahkotnost, ob polnosti okusa, visoka kislina ter živahna sadnost sta se odlično ujela z jadranskim škampom, mangom in limeto. Nazaj v Francijo. Sauvignon je sorta za katero velja, da jo je potrebno spiti kar se da hitro. Nič ne bi moglo biti dlje od resnice. Sauvignon se odlično stara in lahko čudovito pridobiva s časom. Sancerre La Bourgoise 2017, Henri Bourgeois je predstavljal kronski dokaz. Vrhunsko spremljavo je predstavljal jadranski brancin z baziliko in paradižnikom.

Odlična burgundska vina so v zadnjem času odletela v cenovna nebesa, oziroma finančni pekel za ljubitelje. A če znamo dobro izbirati, Pouilly Fuissé je eno redkih zatočišč odličnih belih burgundcev za zelo spodoben denar. Od leta 2020 se nekatere lege prvič v zgodovini dičijo z nazivom premier cru in Vers Cras je ena izmed njih. Pouilly Fuissé 2020 Vers Cras Premier Cru, Château de Beauregard odlikuje napetost v ustih ter kompleksnost okusa. Pa so šle moje zaloge tega vina… A bilo je vredno, še posebej, ker je Peter Kovač ob njem postregel romba z zelenimi šparglji ter holandsko omako! Čas je bil za rdeča vina.

Štejem si v veliko čast, da smo iz prvovrstnega bordojskega posestva Haut-Bailly pridobili letnik 2008, ki je bil poslan direktno iz posesti, posebej za naše 200. srečanje. Veronique Sanders predstavlja eno najbolj gracioznih osebnosti Bordeauxa, obenem pa je uspela v zadnjih dveh desetletjih s pomočjo ekipe in nasvetov legendarnega Denisa Dubourdieuja dvigniti kakovost njihovih vin od zelo dobrih do izjemnih. Obisk nove kleti, ki je odprla vrata aprila 2022, pa je zgodba zase. Brez nadaljnjega gre za eno najlepših kleti na svetu. Na Château Haut-Bailly me veže obilica čudovito lepih spominov,  slog vin, ki pooseblja eleganca, pa mi je nadvse blizu. Prav tako sem ponosen, da smo iz kleti Jakončič pridobili carolino rdečo 1995 – prvo izvedbo rdeče caroline. Odlično je prestala skoraj 30 let in polepšala večer vsem prisotnim na večerji. Danes imamo že lepo število slovenskih vinarjev, ki razumejo rdeča vina in njihovo eleganco. A Aljoša Jakončič je bil prvi, ki je v svoja jadra ujel eleganco in razumele kako ravnati s tanini. Hvala Aljoša za nepozabno izkušnjo poskusiti tvoj »primus«. Srnin hrbet z lešniki, jagodičevjem so odlično pospremili obe veličini.

Ob zaključku smo uživali ob sladkih vinih, kjer Slovenija sodi v sam svetovni vrh. In slednje zapisujem s polno odgovornostjo. Odličen Renski rizling božični izbor iz legendarne kleti PRA-VinO je nosil letnico 2005. Letnik, ko se nama je s Sandro rodil sin Patrik in letnik, ko sem opravil WSET diplomo. Račja jetra, rabarbara, mandlji so bili drzna, a odlična spremljava. Večer smo zaključili s pozno trgatvijo renskega in laškega rizlinga 1999 iz kleti Puklavec Family Wines. Sign O' the Times, ki ga je pospremile Jagode, kisla smetana, bela čokolada. Izjemen zaključek izjemnega večera.

Prvih 200 je za nami. Hvala vsem, ki ste dogodek počastili s svojo prisotnostjo. Ponosni smo, da smo prispevali h kreiranju vinske scene v Sloveniji. Verjamemo, da je zaradi tega boljša, bolj odprta. Hvala vsem, ki obiskujete srečanja Belvina in naše tečaje. Brez vas bi bilo vse skupaj brez pomena. Velika zahvala gre sodelavki Suzi Dolinšek, ki že šest let pomaga krmariti našo barko. Tako požrtvovalne, inteligentne, zagnane in pripadne sodelavke si lahko človek le želi. Hvala Suzi! Največja zahvala pa gre moji ženi Sandri, ki je vedno verjela v šolo, vame in zato tudi za dolgo časa postavila lastno kariero na drugo mesto. Vsaj dvakrat do sedaj je odločilno vplivala na potek dogodkov v moji karieri in v naši šoli. Hvala ti, Sandra.

Z zadovoljstvom se oziramo nazaj, veliko je bilo opravljenega. Obenem pa verjamemo, da bomo še marsikomu spremenili njegovo vinsko življenje. Prav zato smo tukaj - da vinske zanesenjake, pa tudi profesionalce vedno znova postavljamo izven cone ugodja in jim pomagamo razmišljati z lastno glavo. Več slik si lahko ogledate na sledeči povezavi.


Nazdravljamo na nove vinske dogodivščine!
 
Robert Gorjak in Belvin, vinska šola

Podarite
čudovito darilo

Naš cilj je razvijati ter izvajati kvalitetne in zanimive tečaje, delavnice ter degustacije namenjene profesionalcem iz vinske panoge, kakor tudi ljubiteljem, ki želijo razširiti svoja vinska obzorja.

Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon