Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
Namen delavnice je v enem popoldnevu podrobno predstaviti osnovne spajanje vina in hrane. Delavnica je namenjena tako začetnikom kot poznavalcem, ki bi radi dodatno poglobili svoje znanje ujemanja vina in hrane.
V teoretskem delu se bo predstavilo pomen ujemanje vina in hrane. Stare trende in aktualno dojemanje spajanja. Podrobno se bomo dotaknili posameznih komponent vina in hrane ter njihove soodvisnosti. Podrobno bo predstavljen model spajanja vina in hrane, ki temelji na teži in glasnosti vina in hrane. V praktičnem delu bodo udeleženci tudi sami poskusili posamezne primere spajanja vina in hrane.
Trajanje: 4 šolske ure + 15 minut odmora (skupaj 3 ure in 15 minut)
Teoretski del
Uvod
Obisk restavracije
Včerajšnje dojemanje razumevanje spajanja vina in hrane
Razumevanje vina – glavni atributi vina
Predstavitev teoretskega okvira ujemanja (teža in glasnost) pri vinu
Praktični del: pokušina treh
Razumevanje hrane – glavni atributi hrane
Predstavitev teoretskega okvira ujemanja (teža in glasnost) pri hrani
Praktični del
V prvi delavnici bomo ujemali tri tazlična vina vino in hrano glede na težo in glasnost vina ter težo in glasnost hrane ter preverili vlogo kisline in maščobe.
| Seminar | Količina | Cena |
|---|
Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.
S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.
© 2025 Belvin. Izdelava spletne strani Tritim spletna agencija | Oblikovanje Medias kreativ