Vaše trenutno stanje
- Zahtevano
- Analitika
- Oglaševanje
Prikaži podrobnosti
Bordeaux. Regija, kjer so klasifikacije skoraj tako zapletene kot francoska birokracija, Levi in Desni breg pa že stoletja vinoljubom ponujata obilo snovi za razprave, komu pripada večji delež slave.
Na srečanju, bomo Bordeaux razčlenili od A do Ž: kako prepoznati bordojsko vino v kozarcu, in kako ločiti levi breg od desnega. Kaj pravzaprav piše na njihovih etiketah, zakaj sistem en primeur vedno bolj buri duhove in zakaj so ga nekatere znane kleti celo opustile. Kaj pomeni prvo in kaj drugo vino, kakšnega okusa je zorjeni bordojc? Kaj pa klasifikacija iz leta 1855?
Kako se je slog bordojcev spreminjal v zadnjih 25 letih? Ste vedeli, da se lahko v bordojcu po novem najde tudi touriga nacional!? A klasika, zaenkrat, ostajajo sorte cabernet sauvignon, merlot in cabernet franc.
Voditelj srečanja bo Robert Gorjak, ki je Bordeaux obiskal že več kot 25-krat – velikokrat v družbi legendarnega Stevena Spurrierja in izjmene Jancis Robinson, MW. Bordeaux je zanj domači teren, zato nas čaka poglobljeno, a tudi sproščeno potovanje skozi vse njegove čare in pasti.
Na pokušini bomo okušali predvsem rdeča, od osnovnih pa tudi takšbih s trimestno ceno, nekaj belih pa bo poskrbelo za kontrast.
Vse skupaj bodo pospremili trije preverjeno odlični krožniki chefov iz restavracije KULT316.
Bordeaux ni le vino – je institucija.
Vabljeni, da ga skupaj še bolj spoznamo.
| Event | Quantitiy | Price |
|---|
Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.
By subscribing to the news, you will be regularly informed about the latest activities and courses of the Belvin Wine School.
© 2025 Belvin. Authors Tritim spletna agencija | Design Medias kreativ