183. srečanje Belvina - Blažič in Ferdinand

Event description

Na 183. srečanju Belvina se bomo odpravili v Brda. Blažič in Ferdinand sta vinski hiši, ki že dalj časa krojita kakovostni vrh v Sloveniji. Četudi oba prihajata iz istega okoliša, se njuna pristopa k pridelavi vina precej razlikujeta. Če Borut Blažič zagovarja starejše in večje sode, se Matjaž Četrtič poslužuje novejših. Tudi zaradi tega bomo priče pravemu mini masterclassu štirih rebul, ki bodo ena osrednjih tem srečanja. Posvetili se bomo tudi istrski malvaziji, ki je bila iz Brd skorajda izgnana, sedaj pa se vrača. Matjaža in Boruta bomo povprašali, kako se lege v Kojskem razlikujejo od tistih v Plešivem in kako to vpliva na karakter njunih vin. Pokušino bosta zabelila Blažičev sauvignonasse, ki je vedno poglavje zase, in Ferdinandov prefinjen sivi pinot epoca.
Srečanje bomo zaključili z dvema rdečinama. Blaž rdeče in Epoca rdeče, ki prav tako zastopata precej različna sloga pri pridelavi vrhunskih briških rdečih zvrsti.

Pred nami je večer sproščenega klepeta in odličnih vin.  

Da se bo Belvin doma  odvijal po ustaljenih normah bo poskrbela ekipa Galerije okusov, ki bo za vas pripravila okusen 3 hodni menu.

Potek srečanja:
Ob naročilu vam bomo na dom vam bomo poslali stekleničke z vini, ki jih bomo skupaj okušali preko Zoom srečanja. Prejeli boste lično oblikovane in oštevilčene stekleničke z naslednjo vsebino:
1 oseba -  4 cl
2 osebi - 10 cl - priporočamo!


Zadnji rok za prijave: ponedeljek 19.4.2021 do 12.00
Zadnja tri srečanja smo razprodali. Priporočamo hitro prijavo!

Se kmalu vidimo!

Naslednje srečanje:
27.5.2021 - Kozlović in Zaro

When and where
22. april 2021 ob 19h, ONLINE
Event registration
Event Quantitiy Price

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Don’t miss news from the Belvin Wine School.

By subscribing to the news, you will be regularly informed about the latest activities and courses of the Belvin Wine School.

Gift voucher Gift voucher