181. srečanje Belvina - Bela macerirana vina znana tudi kot oranžna, jantarna...

Bela vina s podaljšano maceracijo so kategorija, ki se jasno postavlja na vinski zemljevid. Če je bila to sprva kategorija, ki so jo zapopadli, hipsetrji, naturalisti in zagovorniki zdrave prehrane, si sedaj počasi širi svojo publiko. Še vedno gre za relativno kontroverzno kategorijo. Oranžno, jantarno, ekološko, biodinamično, naravno, brez žvepla. Hitro se zgodi, da vse skupaj vržemo v isti koš. Je oranžna morda četrta barva?

"Ne maram taninov v belih vinih", bo zakričal prvi. "To so vina, ki najbolje odražajo terroir", se oglasijo tisti drugi. "To so bela, ki jih lahko piješ kot rdeča", bo modroval tretji.

Vse to in obenem nič od tega.

Naj svoje povedo vina in njih avtorji. Na srečanju bomo poskusili vina naslednjih mojstrov:

Atimo
Batič
Bartol 
Ducal
Gordia
Keltis
Korenika-Moškon
Movia
UOU
Zorjan

Poleg zvrsti bomo poskusili še vina iz sort istrska malvazija, laški rizling, muškat ottonel, rebula, šipon in traminec. Pripravite se na divjo ježo! 

 

Da se bo Belvin doma  odvijal, kot smo vajeni, bo poskrbela ekipa Galerije okusov, ki bo za vas pripravila okusen 3 hodni menu.

Potek srečanja:
Ob naročilu vam bomo na dom vam bomo poslali stekleničke z vini, ki jih bomo skupaj okušali preko Zoom povezave. Prejeli boste lično oblikovane in oštevilčene stekleničke z naslednjo vsebino:
1 oseba -  4 cl
2 osebi - 10 cl - priporočamo!


Zadnji rok za prijave: ponedeljek 15.2.2021 do 12.00

PRIJAVE NA ČAKALNO LISTO SPREJEMAMO NA info@belvin.si

Event registration
Event Quantitiy Price

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Don’t miss news from the Belvin Wine School.

By subscribing to the news, you will be regularly informed about the latest activities and courses of the Belvin Wine School.

Gift voucher Gift voucher