180. srečanje Belvina: Pasji rep & Tilia; Samo Premrn in Matjaž Lemut

Event description

Na 179. srečanju, decembra 2020 smo podrli rekord po številu obiskov na srečanju Belvina. Ob vinu se je družilo 90 vinoljubov, na spletno srečanje pa so se vključevali tudi vinarji - smo že skoraj pri stotici!

Na 180. srečanju bomo prvič predstavili dva vinarja. Ob iz istega okoliša, Vipavske doline. Oba imata posajenih tudi nekaj istih sort merlot, zelen, modri pinot. Tukaj pa sta še bela zvrst in rdeča zvrst... So vina podobna, kako razmišlja izkušeni Lemut in kako "novodobnejši" Premrn? Od kod pravzaprav ime Jebačin na steklenici Pasjega repa bo vprašanje za Sama, Matjaža pa bomo med ostalim vprašali kaj počne bordoška zvrst (rubido) v hiši pinotov? Verjamem, da bosta nekoliko izprašala tudi drug drugega...

Kako bo potekalo srečanje? Na dom vam bomo poslali stekleničke vin z navodili, ki jih bomo skupaj okušali.

Da se bo Belvin doma odvijal, kot smo vajeni, bo poskrbela ekipa Galerije okusov, ki bo za vas pripravila okusen 3 hodni menu.

Se kmalu vidimo!


Pristojbina: 
Vzorci z vini (12 vzorcev) - 30 €,
3 hodna spremljava (Galerija okusov) -  25 €

 

Naslednje srečanje: 18.2.2021  - Bela macerirana vina.

When and where
Online, 28. januar 2021 ob 19.00
Event registration
Event Quantitiy Price

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Don’t miss news from the Belvin Wine School.

By subscribing to the news, you will be regularly informed about the latest activities and courses of the Belvin Wine School.

Gift voucher Gift voucher