189. srečanje Belvina - Peterletova teza (ONLINE)

Opis dogodka
Pred novim letom me je poklical kolega Ožbej Peterle, dipWSET, ki deluje kot projektni vodja pri Vinski družbi. Verjetno veste, v Vinski družbi svoje interese združuje večina velikih kleti pri nas. Nekatere izmed njih so zadruge, nekatere izmed njih so prešle v zasebno last.

Beseda je dala besedo in padla je ideja, da razbijemo mit o vinih velikih kleti, ki v slovenskem vinskem svetu še kar vztraja, češ, da v velikih kleteh ne znajo pridelati odličnih vin. »Pa, dajmo«, sem rekel.
 
Ožbej mi je poslal predlog osmih vin iz večjih kleti, med njimi sem jih izbral pet, katerim bom poiskal primerne izzivalce. Priznam, moja naloga je po eni strani lažja – vem, s katerim vinom se bo dotično vino soočalo in bazen vinarjev, ki imajo podoben slog vina je precej večji kot je v primeru velikih kleti, po drugi strani pa bo izbira vse prej kot lahka. Eden izmed kriterijev za soočenje je da sta obe vini podobnega sloga in da sta v istem cenovnem razredu. Zadevo bo popestril Mitja Herga, novi lastnik posestva Vino Kupljen, nekdanji enolog v kleti Puklavec Family wines, ki je obenem tudi strokovni sodelavec v Vinski družbi.

Vi, dragi Belvinovci, boste na 189. srečanju soočeni s petimi pari. S svojimi komentarji in glasovanjem ob vsakem paru, boste vinarjem poslali pomembno sporočilo. Vsi skupaj pa se bomo spet nekaj naučili in si podali odgovore na vprašanje - Ali so vina velikih kleti vredna naše pozornosti, se lahko kosajo z vini družinskih vinarjev?


Se vidimo, poučno in zabavno bo.Potek srečanja:
Ob naročilu vam bomo na dom poslali stekleničke z vini, ki jih bomo skupaj okušali preko Zoom povezave. Prejeli boste lično oblikovane in oštevilčene stekleničke z naslednjo vsebino:
1 oseba -  4 cl
2 osebi - 10 cl - priporočamo!
 
Da bo srečanje čim bolj efektivno in koncentrirano smo si srečanje zamislili brez spremljave jedi. Za slednje seveda lahko poskrbite sami.
 
Zadnji rok za prijave: ponedeljek 24.1.2022 do 09.00
Kdaj in kje
ONLINE, četrtek 27.1.2022 med 19.00 in 21.00
Prijava na dogodek
Dogodek Količina Cena

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon