184. srečanje Belvina - Zaro in Kozlović

Opis dogodka

Istra je ena sama!  In hkrati ima veliko obrazov. Gotovo ste slišali za belo, rdečo, črno zemljo, obenem pa ni vseeno ali ste ob obali ali v notranjosti. Istra se povrhu zadnjih 30 let razteza med dvema državama.

Malvazija je v Istri kraljica, a ko bo pogledamo portfelj obeh vinarje se pojavi vprašanje ali je refošk res kralj oz. kdo v hiši nosi hlače? Malvazija je zgodba o uspehu, zmore več obrazov - od sveže klasične, elegantne v lesu zorjene, macerirane, sladke.Na 184. Belvinu bomo poskusili kar pet malvazij! Če vam je sorta blizu, je to večer za vas. Če vam ni, je to priložnost, da jo vzljubite. Pet obrazov malvazije bo vsekakor doživetje. Kako se slovenske razlikujejo od hrvaške? Ali malvazija zna odraziti rastišče ali gre bolj za roko vinarja? Bomo povprašali oba prisotna vinarja.

Kozlović je nedvomno eden najuspešnejših vinarjev Hrvaške. Njihova sveža malvazija sodi med hrvaške ikone, postulate, ki znajo zmesti tudi srbskega predsednika Vučića. Tri malvazije, rdeča zvrst in sladki muškat bo Kozlovičev repertoar na tem večeru.

Zaro  na svojo etiketo ponosno napiše 1348. Ja, obe družini imata italijanske korenine. Če je oče Bruno dobro zastavil temelje, je z Matejem zapihal nov veter. Iz hiše Zaro bomo poskusili dve malvaziji, belo in rdečo zvrst in ja, brez refoška ne bo šlo! Da bi kralja pustili doma …

Potek srečanja (ONLINE):
Ob naročilu vam bomo na dom vam bomo poslali stekleničke z vini, ki jih bomo skupaj okušali preko Zoom povezave. Prejeli boste lično oblikovane in oštevilčene stekleničke z naslednjo vsebino:
1 oseba -  4 cl
2 osebi - 10 cl - priporočamo!


Zadnji rok za prijave: ponedeljek 24.5.2021 do 12.00

Se kmalu vidimo!

Naslednje srečanje: 17.6.2021 !

Kdaj in kje
Galerija okusov, online, 27. maj ob 19.00

Pristojbina

Preko spleta:
 Vzorci z vini (10 vzorcev) - 30 €
V živo: miza za 4 - 220 € (na voljo je 6 miz).
Prijava na dogodek
Dogodek Količina Cena

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon