182. srečanje Belvina - Čudoviti svet modrih frankinj

Modra frankinja je v Sloveniji v zadnjih letih naredila pogumne korake naprej. Tako v kakovosti kot v prepoznavnosti. K temu je nedvomno pripomoglo odkritje, da je domicil te sorte slovenski, kakor tudi povečano zanimanje vinarjev, da pridejo do dna njenemu nemirnemu značaju in dvignejo kakovost vin iz modre frankinje. Nenazadnje - pozitivno smo se odzvali tudi mi vinoljubi. Piko na i so dodali še pri KŠTM Sevnica, kjer že desetletje povezujejo konec s koncem, z aktivnostmi in dogodki kot sta Festival modre frankinje in Ocenjevanje modrih frankinj. Vzpodbujajo vinarje, gostince in potrošnike, da se z našo avtohtono sorto, ki je v Posavju še posebej razširjena še bolje spoznajo. Tokratno srečanje bo izvedeno prav na njihovo pobudo in v sodelovanju s KŠTM Sevnica.

Na srečanje bomo poskusili najboljše modre frankinje iz zadnjega, 10. Ocenjevanja modrih frankinj, vključno z zmagovalno iz Madžarske ter nekaterimi imeni brez katerih si tovrstno srečanje težko predstavljamo. Ob bok jim bomo postavili vrhunsko referenčno modro frankinjo, ki je po oceni revije A la Carte prejela 98 točk. Česa vsega je zmožna modra frankinja?   

Predstavili bomo vina naslednjih mojstrov modre frankinje, ki bodo o svojih frankinjah spregovorili iz prve roke pri čemer bodi imeli pred seboj vsa vina svojih kolegov!  

Bodri Winery, Szekszard
Dular
Feravino
Frelih
Jelenič
Kobal Janko
KZ Krško
Marof
Možič
Šturm
Šuklje
Wachter-Wiesler, Burgenland, Avstrija 


Čudoviti svet modrih frankinj bosta komentirala in povezovala Grega Repovž, Gostilna Repovž ter Robert Gorjak.

Da se bo Belvin doma odvijal, kot smo vajeni, bo poskrbela ekipa Galerije okusov, ki bo za vas pripravila okusen 3 hodni menu. Pripravljen bo v sodelovanju z Gostilno Repovž, kjer modre frankinje poznajo kot redko kdo v tej deželi.

Potek srečanja:
Ob naročilu vam bomo na dom vam bomo poslali stekleničke z vini, ki jih bomo skupaj okušali preko Zoom povezave. Prejeli boste lično oblikovane in oštevilčene stekleničke z naslednjo vsebino:
1 oseba -  4 cl
2 osebi - 10 cl - priporočamo!


Zadnji rok za prijave: ponedeljek 22.3.2021 do 12.00
Zadnji dve srečanje sta bili razprodani. Priporočamo hitro prijavo!

Se kmalu vidimo!

Naslednji srečanji:
22.4.2021 - Ferdinand in (Blažič? - še potrdi)
27.5.2021 - Kozlović in Zaro

Prijava na dogodek
Dogodek Količina Cena

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon