177. srečanje Belvina - Zvezde in presenečenja Balkana

Hrvaško bomo tokrat izpustili, dobila bo svoje srečanje, gremo južneje! V Srbijo, Makedonijo, pardon Severno Makedonijo pa tudi v Bosno. V državah nekdanje Jugoslavije, v deželah na Balkanu se pojavlja preporod. Kar se je pri nas pričelo leta 1991 ali pa kakšno leto prej, se je v deželah na jugu zgodilo z nekaj zamika. Saj veste, novi vinarji, zorenje v barikih, ponovno odkrivanje lokalnih sort, zvrščanje z mednarodnimi sortami. Bela ali rdeča? Če vprašate mene in ker Hrvaške ni na seznamu - rdeča. A tudi bela, predvsem tista iz Vojvodine znajo prikazati karakteristike - slanost, višje kisline, ki na prvi pogled nimajo logične razlage. Makedonija je sicer še vedno dežela "nalivnih vin", a vinarji kot so château Kamnik, Popova kula, in seveda Tikveš s svojimi prestižnimi posestvi (Barovo, Lepovo) so nivo postavili precej više! In ja vina pridelujejo tudi v Bosni, ne samo v vroči Hercegovini.

Ste za simpatičen, edukativen in predvsem okusen sprehod po deželah Balkana? Kot običajno, bodo vina spremljali trije krožniki chefa Petra Kovača.

Srečanja niso zaprtega tipa, samo za izbrance, vabljeni vsi radovedni ljubitelje odličnih vin, ki se želite spoznati z vini, ki nam prečkajo poti prav pogosto. Pa bi lahko!

Event registration
Event Quantitiy Price

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Don’t miss news from the Belvin Wine School.

By subscribing to the news, you will be regularly informed about the latest activities and courses of the Belvin Wine School.

Gift voucher Gift voucher