185. srečanje Belvina - Najboljši roséji poletja 2021

Opis dogodka

Rosé vina so hit zadnjih poletij. Pa ne samo poletij, v njih uživamo preko celega leta. Opazujemo lahko podoben trend kot smo ga že pri penečih vinih.

Vin rosé se drži mit, da gre za enostavna lahkotna sveža vina, pri katerih je najbolj pomembno, da so nežne rožnate barve (pale pink). Obenem za roséje velja, da jih ni mogoče starati in da ne obstaja, če odmislimo peneča vina in šampanjce, premijski razred roséjev.

Vse to so seveda miti, ki jih bomo poskušali osvetliti na 185. srečanju Belvina. Seveda bomo poskušali ugotoviti ali zloglasni "Whispering Angel" iz Provanse res predstavlja resen premik navzgor, kot se oglašuje.

Izbrati ducat roséjev, slovenskih in mednarodnih, ne bo lahka naloga, a gotovo jo bomo zmogli. Obenem bomo za njihove top 3 roséje povprašali še Miro Šemič, Gašperja Čarmana (eVino), Gašperja Puhana (Galerija okusov) ter Valentina Bufolina (podpredsednik društva Sommelier Slovenije). Piko na i pa bo postavila Elizabeth Gabay, MW avtorica knjige Rosé: Understanding the pink wine revolution in nedvomno svetovna avtoriteta sveta, ko govorimo o roséjih. 

Kot je navada, bodo vina spremljali trije odlični krožniki chefa Petra Kovača iz Maxima.
Srečanja so odprta za vse vedoželjne in niso namenjena zgolj "posvečenim".

Dobrodošli!  
Po 185. srečanju Belvina. Po njem boste na vina rosé gledali z drugačnimi očmi.

Kdaj in kje
Ljubljana, restavracija Romansa

sreda, 30. junij 2021 od 19.00 do 21.30
Vstopnina: 50 €

Online pokušina (12 vzorcev): 35 € 
(prijave do 28.6. do 12.00).
Prijava na dogodek
Dogodek Količina Cena
185. srečanje Belvina - V ŽIVO v Romansi
50,00 €
185. srečanje Belvina - Online pokušina (12 vzorcev)
35,00 €

SLOVENIJA,
VINSKA DEŽELA


Slovenija, vinska dežela je referenčno knjižno delo, ki je nastalo izpod peresa slovenskega vinskega poznavalca z mednarodnim ugledom Roberta Gorjaka, in je zasnovano na avtorjevih dolgoletnih izkušnjah in spoznanjih.

SLOVENIJA,<br/>VINSKA DEŽELA
Bodite seznanjeni!

S prijavo na novice boste redno obveščeni o najnovejših aktivnostih in tečajih Belvin vinske šole.

Darilni bon Darilni bon