Razširite svoja vinska obzorja

O WSET seminarjih


Kaj je WSET, Wine & Spirit Education Trust?

WSET je bila ustanovljena leta 1969 v Londonu, z namenom, da zagotovi ponudbo in razvoj visoko kvalitetnih seminarjev o vinu in žganih pijačah za vse profesionalce v vinski industriji. V tem času je WSET zrasla v eno izmed najvplivnejših mednarodnih institucij na področju vina in žganih pijač. Med drugim je razširila svoje seminarje tudi na  izobraževalne programe za konzum in vinske ljubitelje. Te ciljne skupine se vključujejo v seminarje, ker želijo pridobiti formalno kvalifikacijo ali ker želijo svoje znanje na tem področju še bolj poglobiti in utrditi.

Formalno kvalifikacijo zagotavlja WSET z opravljanjem izpita ob koncu izobraževanja za pridobitev certifikata te ugledne šole.

Kaj prinaša WSET v Slovenski prostor?

WSET v slovenski prostor prinaša strukturirano in poglobljeno znanje o mednarodnih vinih, sistematiziran pristop k poznavanju vin sveta z mednarodno priznanim izpitom.

Mnenja udeležencev o seminarjih WSET

"Odlično pripravljen in strokovno izveden seminar. Zelo zanimiva snov, ki je bila podana v zelo razumljivi in prijetni obliki. Vzorci vin so bili dobro izbrani, skratka lep pregled in pokušina vin iz celega sveta. Odlična skupina". (Lili Vodušek, Pernod Ricard Slovenija, WSET2)

"Seminar WSET2 mi je dal pregled nad značilnostmi različnih vin iz vsega sveta. Pri poskušanju in račlenjevanju posameznega vzorca dobiš navdih, kako v domači kleti narediti kaj več. Prav tako smo dobili osnovno informacijo o alkoholiziranih vini in proizvodnji žganih pijač. Povprečnemu slovenskemu vinogradniku ta znanj in spekter poznavanja svetovnih vin manjkajo, zato seminar WSET2 priporočam vsakomur, ki želi v prihodnosti iz svojega grozdja narediti kaj več".  (Anton Ajster, WSET2)

"Če je bila 2. stopnja WSET zame najprej prevetritev mojega poznavanja vin in vinskih pokrajin, nato sistematizacija in potem še utrditev, z opravljenim izpitom pa tudi preverjanje znanja, je 3. stopnja poglobljeno in še bolj podrobno nadaljevanje vsega tega. Priporočam jo vsem, ki se tako ali drugače ukvarjajo z vinom, bodisi piscem o vinu ali trgovcem z njim, pa tudi gostincem, kajti 3. stopnja WSET je prvi resnejši vstop v neizmerno velik in bogat svet vina. In to na tisti način, ki ga naše vinske izobraževalne ustanove ne poznajo, ne zmorejo ali po nočejo. Je že prav, da se ukvarjajo s strokovnimi enološkimi vprašanji, a to je le del kompleksne vinske igre, v kateri so in bodo pomembni igralci tudi usposobljeni in preverjeni poznavalci svetovne vinske pridelave, od vinskih velesil do pomembnih mikroleg, različnih vinskih stilov in trendov, pravih razmerij med kakovostjo in ceno, če se omejim samo na vina in različnih destilatov podrobneje niti ne omenjam. Vse to in še kaj ponuja 3. stopnja WSET".   (Jože Rozman, WSET3)

 


Darilni bon Belvin vinske šole Želite izvedeti več ali
kupiti darilni bon?
Povpraševanje
Vas zanimajo storitve Belvin, vinske šole? Želite izvedeti več o nas?
Priporočamo za ogled ali obisk
Vinski dogodki v Sloveniji in bližnji okolici
Kontaktirajte nas!

  GSM:     070 817 250

   E-pošta: info@belvin.si


   Želite prejemati naša obvestila? 
Več podatkov