Razširite svoja vinska obzorja
Povpraševanje
Želite izvedeti več o Belvin vinski šoli?
Darilni bon Belvin vinske šole Želite izvedeti več ali kupiti darilni bon?  

 

Strokovnjak svetuje

- 4. december 2009 -
Odpiranje penečega vina s sabljo
Odpiranje penečega vina s sabljo je pravzaprav izjemno enostavna reč. Bolj kot kuhanje kave.

 PRIPRAVA:

  • Penino ohladite (kot običajno)
  • Penino z eno roko držite pod kotom 45° in jo obrnete vstran od ljudi, predmetov... Ker bo zamašek odletel z veliko hitrostjo.
  • Šiv, kjer je steklenica zavarjena, naj bo obrnjen navzgor. Odstraniti bo potrebno vratno etiketo.

AKCIJA

  • Ob šivu drgnete z nožem proti vratu steklenice. Pravzaprav se »zaletavate« vanj.
  • Kmalu bo steklenica odprta.

Za odpiranje ne potrebujete sablje. Dovolj je soliden jedilni kuhinjski nož, celo kozarec je v redu, kor prikazuje slika.

Belvinova spletna vinska skupnost
Za profesionalce in ljubitelje vinske panoge.
Vedno več nas je.
Priporočamo za ogled ali obisk
Vinski dogodki v Sloveniji in bližnji okolici
Nasveti našega strokovnjaka
Odpiranje penečega vina s sabljo je pravzaprav izjemno enostavna reč. Bolj kot kuhanje kave.
Kontaktirajte nas!

   Telefon: 01 723 74 64

   GSM:     070 817 250

   E-pošta: info@belvin.si


   Želite prejemati naša obvestila? 
Več podatkov