Razširite svoja vinska obzorja
Poznavanje vina

Osvojite veščine uporabe večine izrazov, ki jih srečujemo ob stiku z vinom v vsakdanjem življenju. Razumeli boste, kaj naredi vino drugačno od drugega in kaj oblikuje njihov slog ter kakovost. V restavraciji znate vino suvereno izbrati, prav tako se znajdete pri nakupih vin ter investicijah za lastno vinoteko. Vino nas spremlja ob mnogih priložnostih in na vsakem koraku. Ob zaključku tega tečaja boste vino mnogo bolje razumeli in ga bolj suvereno obvladali.

Vsebina

  • Sprehod skozi dvorane vinske zgodovine: najpomembnejši mejniki, ki so zaznamovali vino ter nanj vplivajo še danes.
  • Kaj  vino danes predstavlja v svetu (glavne države pridelovalke vina, novi-stari svet, kdo kroji vinsko modo).
  • Degustacija vina: na kaj smo osredotočeni, ko vino gledamo, ko ga vonjamo in na kaj, ko imamo vino v ustih.
  • Kako prepoznamo kakovost vina.
  • Vpliv narave na vino: kje leži večina svetovnih vinskih regij; pomen vinskih letnikov; po čem se razlikujejo vinske sorte, pomen »terroir«.
  • Kako vinar vpliva na kvaliteto vina z delom v vinogradu in delom v kleti.
  • Ključni koraki pridelave belih, rose, rdečih in penečih vin.
  • Pogovor o slogih vina nam bo dal odgovore na vprašanja »Katera vina so boljša: rdeča ali bela?« ali »So slovenska vina boljša od tujih?«. Spoznali bomo različne stile vina in razlike med stilom in kvaliteto.
  • Kako izbiramo vina za domačo ali poslovno rabo ter investicije za lastno vinoteko.
  • Kakšni so ustrezni kozarci za vino in vrstni red postrežbe vina.
  • Kaj je o vinu dobro vedeti v restavraciji: izbira in postrežba  vina in nekaj namigov, s katerimi preverimo, kako resne namene imajo z vinom naši gostitelji

Predavanje, diskusija, vaje, degustacija.

Vse obravnavane teme sproti preverjamo z degustiranjem vin, jih skupaj s predavateljem pokušamo, opisujemo in analiziramo.

Predavatelj

  • Robert Gorjak, dipWSET, Weinakademiker. Mednarodno uveljavljeni in priznan vinski poznavalec ter publicist.
Trajanje
od 18.00 do 21.15 ure, dva seminarska popoldneva, udeleženci se udeležijo obeh delov seminarja.
Kdaj in kje
Ljubljana: 6. in 13. februar 2020 med 18.00 in 21.15.  / 
Kavarna Sputnik, Tržaška cesta 128, Ljubljana
Cena
Cena:   125 EUR
Darilni bon Belvin vinske šole Želite izvedeti več ali
kupiti darilni bon?
Povpraševanje
Vas zanimajo storitve Belvin, vinske šole? Želite izvedeti več o nas?
Priporočamo za ogled ali obisk
Vinski dogodki v Sloveniji in bližnji okolici
Kontaktirajte nas!

  GSM:     070 817 250

   E-pošta: info@belvin.si


   Želite prejemati naša obvestila? 
Več podatkov