Razširite svoja vinska obzorja

Sauvignoni sveta – degustacija leta v Sloveniji

Grand hotel Union, Ljubljana, 17.3.2011, ob 19.00 uri 

moderator: Angela Muir, MW

Potem, ko se je izkazal v Franciji v dolini Loare, je svetovno slavo dosegel s pomočjo Nove Zelandije. Ljubi hladnejše kraje, in ga najdemo skorajda v vsaki pomembni pridelovalki vina. Nov epicenter postaja Južna Afrika, za Štajersko pa Angela Muir, trdi, da je eden naslednjih pomembnih terroirjev. Da z njim resno računajo Avstrijci pove podatek, da so leta 2008 organizirali svetovni kongres sauvignona.

Angela Muir, MW s svojo ekipo svetuje vinarjem po vsem svetu. Je direktorica in lastnica svetovalnega podjetja Cellarworld International. Nosi nazov Master of Wine (MW), kar je najvišji naziv v profesionalnem vinskem svetu.
Dobro je poznana tudi v slovenskem prostoru, kjer je svetovala je trem večjim kletem, slog njihovih vin je postal bistveno boljši in mednarodno sprejemljiv. Lahko rečemo, da je na re-definirala slog štajerskega sauvignona, kateremu so domači kritiki zavidali, da je »novozelandski«. Skratka, bolj kompetentnega predavatelja o sauvignonih bi si težko zamislili. 
V letu 2010 je njen simpozij (Bordeaux, mit ali resnična resnična klasika) obiskalo več kot 80 udeležencev in postavilo nov rekord pri udeležbi na simpozijih.

Cena:  45€, za člane kluba Belvin 40€.

Belvinova spletna vinska skupnost
Za profesionalce in ljubitelje vinske panoge.
Vedno več nas je.
Priporočamo za ogled ali obisk
Vinski dogodki v Sloveniji in bližnji okolici
Nasveti našega strokovnjaka
Odpiranje penečega vina s sabljo je pravzaprav izjemno enostavna reč. Bolj kot kuhanje kave.
Kontaktirajte nas!

   Telefon: 01 723 74 64

   GSM:     070 817 250

   E-pošta: info@belvin.si


   Želite prejemati naša obvestila? 
Več podatkov