Razširite svoja vinska obzorja

Vsaka ima svoj slog ali - veliko prednovoletno srečanje NV brut šampanjcev 

Restavracija Romansa, (Ljubljana), Četrtek 19.12.2013, ob 19.00 uri

moderatorja: Tomaž Sršen in Robert Gorjak

V Sloveniji je prisotno lepo število šampanjskih hiš. Slogovno se med seboj razlikujejo in vsaka zase meni, da je nekaj posebnega, da ima svoj slog, njihovi šampanjci pa nosijo pečat hiše. Kakšen je ta slog, in kaj ga določa? Na slepo bomo poizkusili ducat ne-letniških šampanjcev najbolj znanih šampanjskih hiš in jih komentirali z uvozniki ter Tomažem Sršenom, ki pogosto obišče najsevernejšo francosko vinsko regijo.

V restvaraciji Romansa nam bodo, kot običajno, pripravili 3 odlične gurmanske miniature.

Zvezde večera:

  • Billecart-Salmon, Extra Brut
  • Bollinger, Special Cuvée 
  • Delamotte, Brut
  • Deutz, Brut Classic
  • Drappier, Brut Nature
  • Gosset, Grand Reserve Brut
  • Mumm, Cordon Rouge
  • Pol Roger, Brut Reserve
  • Roederer, Brut Premier
  • Ruinart, R de Ruinart
  • Taittinger, Brut Reserve
  • Veuve Clicquot, Brut Yellow Label

Kateri bo najbolj všeč prisotnemu občestvu? Boste potem še lažje določili, kateri je vaš najljubši šampanjec ali boste morda menjali barve?
Če ste ljubitelj francoske klasike, potem je to delavnica, na kateri boste gotovo z nami.

Tomaž Sršen je znan slovenski vinopisec, gurmanski kritik ter urednik revije za hedonizem - Dolce Vita ter nedavno reaktivirani basist skupine Martin Krpan. 
Robert Gorjak je v vinskih vodah od leta 1994. V Londonu je leta 2005, kot edini Slovenec do sedaj, zaključil diplomo iz vina in žganih pijač, šampanjec pa je eden izmed njegovih treh najljubših slogov vina. Zadnje leta je bil aktiven v Belvin vinski šoli, Mercatarju, trenutno pa v Dveri-Paxu. Klaviaturist v skupini OldTimer band.

Cena: 40€, za člane kluba Belvin 35€.

Povpraševanje
Vas zanimajo storitve Belvin, vinske šole? Želite izvedeti več o nas?
Kontaktirajte nas!

   Telefon: 01 723 74 64

   GSM:     070 817 250

   E-pošta: info@belvin.si


   Želite prejemati naša obvestila? 
Več podatkov